Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

ОНЛАЈН ИЗЛОЖБА „ЦРТЕЖИ“ ДАНИЦЕ ТЕШИЋ

18. децембра 2020. у 12:00 - 20. јануара 2021. у 20:00

Plakat- Danica Tešić 1

Због проблематичне епидемиолошке ситуације били смо принуђени да се прилагодимо и модификујемо коцепцију изложби, тако да овог месеца представљамо ликовне радове на нашим социјалним мрежама и официјелном сајту. У оквиру онлајн изложбе „Цртежи“ ауторке Данице Тешић биће изложено 10 цртежа рађених у комбинованим техникама.

Изложба ће бити доступна од петка, 18. децембра у 12 часова, на сајту и фесјбук страници Центра за културу Смедерево, а трајаће до 20. јануара  2021. године.

Изложени радови су настали у периоду 2019-2020. године. Рађени су на папиру у комбинованој техници, димензија 140×100 cm.Циклус цртежа обједињује идеја потраге за уточиштем или сигурним местом. Радови представљају измаштане пределе у којима се преламају органски елементи. Могу се посматрати као документи природе која за собом оставља трагове живота, или као простор за креацију неких нових врста, нових правила и идеја. Кроз комбинацију црно-беле технике и благог колорита, приметна је игра прожимања прошлости, документа (црно-бело) и будућности, светлости и рађања (колорит). Радови испитују идеју могућности промене која се базира на посматрању и прихватању природе и нашег јединог станишта (планете). Такође, цртежи за циљ имају преиспитивање нашег односа према сопственом и сваком другом животу који нас окружује.

Даница Тешић рођена je 1987. године у Београду. Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2012. године на одсеку зидно сликарство, у класи доцента Николе Божовића. Имала је седам самосталних изложби, учествовала на 25 групних изложби, као и у раду ликовних колонија у Србији, Босни и Херцеговини и Белгији. Учествовала је на овогодишњој, 36. ликовној колонији „Графика“ у Центру за културу Смедерево. Добитница је неколико престижних награда.

Plakat- Danica Tešić 1

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Početak:
18. децембра 2020. у 12:00
Kraj:
20. јануара 2021. у 20:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *