СНИМАК НАСТУПА БАЛЕТСКОГ АНСАМБЛА „BALLET MAGNIFICAT!“ (САД)- БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА „ПУТОВАЊЕ РАСИПНИКА“

Снимак хуманитарног наступа балетског ансамбла “Ballet magnificat!” из Сједињених Америчких Држава, односно балетске представе „Путовање расипника“ у извођењу тог ансамбла биће доступан за праћење вечерас од 20 сати.
Музичко сценски спектакл „Путовање расипника“ је животна прича једне породице, која бива потресена када муж изненада напушта своју вољену жену и кћер, и одлази са жељом да буде слободан и да проживи живот стилом блудника. Сломљеног срца, супруга и кћерка се боре да му опросте и жељно чекају његов повратак. Путовање за које је супруг помислио да ће му донети задовољство завршава се тако да му производе само тугу и жаљење. Након што је дошао до дна живота, муж се враћа кући како би затражио опрост од своје породице… Ова балетска представа нуди изузетно дирљиву причу о опраштању и моћи обнове, и то кроз музичко сценски спектакл, протканог класичним балетом, џезом, модерним и свинг плесом!
Гостовање у Смедереву реализовано је у оквиру светске турнеје ансмабла “Ballet magnificat!” у организацији Центра за културу Смедерево, Удружења Кругови уметности, ЕУС-а, ПЕУС-а и Дома омладине Београда.
Целокупан приход од улазница био је намењен лечењу Младена Јевтића (1992) из Смедерева.

1. чин: Увертира, На градском тргу, Јерихон, Свађа, Молитва, Раскалашан живот, Живот греха, У пољу, Пшеница, Жетва

2. чин
Свиње „Pas De Quatre“,Безнађе, Спасење, Пружено милосрђе,Прича о Осији:
– На улицама
– Куповина
– Венчање
– Одлазак
– Опроштење
Повратак кући,Славље, Бог друге шансе, Рекапитулација
Уметници: Сали Монро, Андреа Пејн, Кортни Робинсон, Стефани Бурклин, Кајла Грин,Ребека Коленда, Оливиа Нелсен, Хана Гилман, Даниел Ранк, Дебора Мејс
Оснивач и уметнички директор ансамбла: Кејт Тибоду

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *