СНИМАК ПРЕДСТАВЕ „БРАТ“

Вечерас, од 20 сати, на нашем you tube каналу биће емитован снимак представе „Брат“. Представу у продукцији Центра зa културу Смедерево и Театра Кореја из Лећа, Италија, у извођењу позоришта Патос и ромског удружења Дром, режирао је Салваторе Трамаћере. У њој су играли: Данијел Тодоровић, Миљан Губеринић, Ана Пашти, Анђелка Вулић, Емран Шабани, Ајнур Ибраими, Дамир Кризив, Ајнур Реџепи, Сенад Сулејмани, Сеад Куртиши, Марија Миладиновић, Вукосава Лазић, Марија Младеновић, Марко Стојановић, Никола Јовановић. Ово је друге представа коју можете погледати у оквиру Патос/Кореја италијанске трилогије.
Лопови, затвори, проститутке, борбе шефова полиције… то су нове теме и јунаци света окренутог наопачке. Прича која је играна много пута у различитим историјским периодима и на различитим местима. Сведочанство о нашој култури. Сведочанство о сада. Култура која је, као и ситни лопови који су на сцени, предодређена да нестане. Брат се игра са стереотипима културе и доводи у питање танку границу између фикције и стварности.
Представа „Брат“ добила је престижну међународну награду за инклузију Тереза Помодоро, која је установљена од стране Асоцијације НО’ХМА и града Милана, а додељује се под покровитељством Министарства спољних послова и уз подршку председника Републике Италије. Награда је уручена у току вечери посвећене овој манифестацији, 18. новембра, 2010. године, у позоришту НО’ХМА у Милану.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *