SAXPERINCE ON TOUR-CONCERT DUA PROMETHEUS

Недеља, 6. 10. 2019.
Концертна дворана у 20.00
SAXPERIENCE ON TOUR
Концерт дуа PROMETHEUS
Џосеф Абад, саксофон
Марко Ступаревић, клавир
У сарадњи са музичком школом „Коста Манојловић“ Смедерево
Слободан улаз

Дуо Prometheus је двојац (саксофон и клавир) чије је седиште у Хартфорду и Њујорку. Специјализовани су за извођење дела барокног периода, класичне литературе, као и савремене музике. Као што имплицира митски назив састава (даровање ватре људима), дуо настоји да утиче на друштвену заједницу негујући публику, али такође и донирајући део својих прихода локалним хуманитарним организацијама.

Марко Ступаревић и Џозеф Абад су се упознали 2011. године као стипендисти програма за камерну музику на Конзевраторијуму Hartt School Performance.
Од тада успешно наступају широм Сједињених Америчких
Држава са невероватно различитим музичким капацитетима. Одржали су преко 40 реситала, свирајући у оквиру различитих концертних серија, у црквама, библиотекама, као и у пензионерским заједницама. Дебитовали су 2016. године на Фестивалу фолклорне музике у Сиглуфјордуру (Исланд), а
признање критике су побрали наступима широм Њујорка и области Нове Енглеске. Године 2018. су објавили свој први снимак у оквиру компакт диска Spectra, Connecticut Composers Inc. на којем су премијерно представили дело Рајана Џесперсона Icarus за саксофон и клавир. Дуо Prometheus ће у сезони 2019/2020 проширити свој већ ракошан репертоар богатом збирком композиција инспирисаних фолклорним стиловима различитих крајева света, као и новим делима истакнутих савременихкомпозитора. У исто време, прошириће своју друштвено одговорну делатност, донирајући приход са концерата још дужој листи добротворних организација.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *