VEČERAS SVEČANO ZATVARANJE DRUGOG DUNAV FILM FESTA U SMEDEREVU!

Drugo izdanje „Dunav film Festa“ u Smederevu svečano se zatvara večeras u Malom gradu Smederevske tvrdjave od 20.30, proglašenjem najboljeg filmskog ostvarenja prikazanog među zidinama srednjovekovne prestonice Srbije. U konkurenciji za glavnu nagradu „Dunavska lađa“ nalazilo se osam novih ostvarenja podunavske kinematografije.

Ljubitelji sedme umetnosti u okviru takmičarskog programa videli su osam naslova koji su nagrađeni ili prikazani na evropskim festivalima. To su bugarski film „Otac“ Kristine Grozeve i Petra Valhanova, slovački film „Neka bude svetlost“ reditelja Marka Skopa, zatim nemački „Zlatna rukavica“ delo Fatiha Akina, kao i „Izvan sistema“ Nore Fingšajt. Na programu su bili i austrijsko delo „Mali Džo“, mađarski film „Ruben Brant, kolekcionar“, reditelja Milorada Krstića, kao i domaće ostvarenje „Ajvar“ Ane Marije Rosi.

Van konkurencije je bio prikazan film „U tuđoj kući“ Džejmsa Kanta i biografski film „Dijego Maradona“. Festival zatvara večeras Almodovarov poslednji film „Bol i slava“, za mnoge možda i najznačajnije ostvarenje velikog autora godinama unazad.

Nagradu „Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji, biraće tročlani žiri koji čine Janko Popović Volarić, Radivoje Raša Bukvić i Nives Ivanković.

DOĐITE!

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *