ТВРЂАВА МУЗИКЕ- МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ

24. 7. 2019.

Мали град Смедеревске тврђаве у 20. 30

ЗВУЦИ БАЛКАНА

Вељко Ненадић, композитор и пијаниста, добитник значајних међународних награда за композицију у Европи и свету, четири пута је био победник и јeдном другопласирани на  такмичењу Golden Key Piano Composition Competition у САД. Прво место у Шпанији 2013. на такмичењу Fidelio Musica, као и на Фестивалу словенске музике 2015. у Москви. Три пута је освојио прву награду на републичком такмичењу младих композитора „Федемус“ у Београду. Освојио је и златну медаљу на интернационалном такмичењу композитора – извођача „Otis Reading“ у Словенији. У издању World music асоцијацијације Србије објављен је албум „Игра за фрулу и клавир“ на коме сарађује са Недом Николић, а његова композиција „Источни ветар“ укључена је у компилацију World music дела значајних аутора из Србије која је представљена на највећем фестивалу world музике у Будимпешти, Womex. Вељко и Неда као дуo освојили су Гран при на фeстивалу словенске музике у Београду, као и Гран при на финалном такмичењу у Москви. На такмичењу хорских композиција „Енио Мориконе“ 2019, Ненадић је освојио прво место. Председник жирија је био Енио Мориконе.

Неда Николић, фрулаш, победник бројних етно музичких такмичења

Денис Махмутовић, перкусиониста

Мали град Смедеревске тврђаве у 21. 30

Naked је врхунски core-band из Београда чија музика почива на јединственом миксу глобалног урбаног грува зачињеном балканском традицијом и фри џезом.

Њихов корпулентан и жесток микс традиционалног музичког наслеђа Балкана са елементима свинга и фри џеза представља soundtrack бескрајној потрази бенда за правим музичким идентитетом.

Kвартет поставу састава Naked чине Бранислав Радојковић (бас), Горан Милошевић (бубњеви, удараљке), Ђорђе Мијушковић (виолина), Иван Теофиловић (кларинет, саксофон).

25. 7. 2019.

Мали град Смедеревске тврђаве у 20. 30

TiM GROUP

Миодраг Надашкић -клавијатуре
Тонко Живановић – гитара
Иван Теофиловић -саксофон
Милан Јовановић – бас
Дамир Аџић – бубњеви

Бенд кога чине музичари богатог искуства које је окупило музичко стваралаштво у џез-рок стилу.

tim group

Мали град Смедеревске тврђаве у 21. 30

JОВАН МАЉОКОВИЋ БАЛКАН САЛСА БЕНД

Јован Маљоковић, тенор & алт саксофон

Немања Бановић, труба

Иван Илић, тромбон & клавијатуре

Срђан Танасковић Стенли, клавијатуре

Горан Потић, гитара

Славиша Павловић , бас гитара

Миодраг Ђино Маљоковић, бубњеви

Јелена Теунис, вокал

Анђелка Симић, вокал

Јован Маљоковић је познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер.Са својим оркестром је наступао на свим домаћим и бројним фестивалима у Европи, као и на Куби.

Један је од најплоднијих џез аутора у Србији. До сада је објавио десет ауторских албума. Музика коју свира је веома препознатљива. То је фини спој џеза и традиционалне музике.

Маљоковић је од свог првог албума користио балканску музику у својим џез композицијама. У етно музици види нарочит вид комуникације међу разноликим културама и као могућност за људе широм света да се боље разумеју.

Јован Маљоковић и и његов Балкан Салса Банд представљали су Србију на бројним европским џез фестивалима. Издвајају се наступи на  Rottweil Jazz фестивалу (Немачка), Фестивалима култура у Бечу и Луксембургу, Фестивалу Ђанго Рајнхарт крај Париза и, наравно, на престижном Montreux Jazz фестивалу (Швајцарска).

p001_1_01 p003_0_4

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *