ФИЛМСКА ТУРНЕЈА СЛОБОДНА ЗОНА

ФИЛМСКА ТУРНЕЈА СЛОБОДНА ЗОНА

 

Понедељак ,14.5.2018.

Биоскопска дворана у 20.00


ДАН ОСЛОБОЂЕЊА (документарни филм)

Режија: Мортен Травик, Угис Олте

Земља:Летонија, Норвешка, Словенија

Трајање: 100 минута

Година: 2016

Слободан улаз

Под љубазним али чврстим смерницама старог фана који је постао режисер и културни дипломата, и на изненађење целог света, култни бенд Лајбах из бивше Југославије постао је прва страна рок група која је наступала у држави-тврђави Северној Кореји. Суочен са строгом идеологијом и културолошким разликама, бенд се бори да своје песме пробије кроз иглене уши цензуре, пре него што доспе до публике која никада раније није имала прилику да чује алтернативни рок-ен-рол. У међувремену, пропагандни звучници су постављени на границу између две Кореје и најављено је одбројавање до почетка рата. Брда су оживела…уз звуке музике.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=liberation-day

 

dan oslobodjenja

 

 

 

Уторак, 15.5.2018.

Биоскопска дворана у 20.00

 

ЧАВЕЛА (документарни филм)

Режија: Катрин Гунд, Дареша Кјуи

Земља: САД, Мексико

Трајање:93 минута

Година: 2017

Слободан улаз

Уз помоћ своје лирске структуре, филм Чавела пружа гледаоцима надахњујуће и интелектуално изазовно путовање кроз живот музичке иконе Чавеле Варгас. Фокусирајући се на интервју снимљен 20 година пре њене смрти који никада раније није виђен и њене песме, као и на митове који су други причали о њој, а и она сама о себи, филм представља привлачан приказ жене која се усудила да живи за облачење, музику, снове и да говори оно што мисли.

Тешко да је у један живот могло стати више страсти, бола и радости. Чак и ако никада нисте чули за Чавелу Варгас, у њеним песмама ћете се препознати.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=chavela-ok

 

 

 

Cavela

 

 

Понедељак, 21.5.2018.

Биоскопска дворана у 20.00

 

ЋАМБРА (играни филм)

Режија: Јонас Карпињано

Земља: Италија, Бразил, Немачка, Француска, САД

Трајање: 120 минута

Година:2017

Слободан улаз

У Ћамбри, малој ромској заједници у Камбрији, Пио Амато очајнички жели да одрасте што брже. Са само 14 година, он пије, пуши и један је од ретких ко може да иде раме уз раме са локалним Италијанима, афричким имигрантима, као и његовим Румунима. Пио свуда прати свог старијег брата Козима, тако савладавајући неопходне вештине за преживљавање на улицама њиховог родног града. Када Козимо нестане и ствари крену да иду по злу, Пио жели да покаже да је спреман да замени свог старијег брата у процесу који ће га натерати да се замисли да ли је заиста спреман да буде одрастао.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=a-ciambra

 

Cambra

 

 

 

Уторак , 22.5.2018.

Биоскопска дворана у 20.00

ЦРВЕНИ ПАС: ПРАВИ ПЛАВИ (играни филм)

Режија: Крив Стендерс

Земља:Аустралија

Трајање:88 минута

Година: 2016

Слободан улаз

 

Када једанаестогодишњег Мика пошаљу на фарму његовог деде у удаљеној области Пилбара у Западној Аустралији, он је спреман на досадан живот пун тешкоћа који га тамо очекује. Уместо тога, он проналази мит, авантуру и пријатељство са јединственим, олињалим псом који ће му заувек променити живот.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=red-dog-true-blue

 

Crveni pas pravi plavi
Среда, 23.5.2018.

Биоскопска дворана у 20.00

500 ГОДИНА (документарни филм)

Режија:Памела Јејтс

Земља: Гватемала

Трајање: 108 минута

Година: 2017

Слободан улаз

500 година (док.) р. Памела Јејтс, Гуатемала, 2017

500 година приказује епску причу која је довела Гватемалу до одлучујуће тачке у њеној историји од суђења бившем диктатору генералу Риосу Монту за геноцид до народног покрета који је свргао с власти тадашњег председника Ота Переза Молине. Филм 500 година рађен је из перспективе већинске староседелачке популације Маја и бави се универзалним темама правде, расизма, моћи и корупције и тешкоћама с којима се борба за правду у њиховој земљи суочава.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=500-godina

 

 

500 godina

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *