ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЕЈАНА КРСТИЋА“ ИЗА ОДРАЗА“

Отварање изложбе 27.03. 2018. у 19.30 сати

Трајање изложбе: од 27.03. до 10.04.2018.

Галерија Центра за културу Смедерево

ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЕЈАНА КРСТИЋА“ ИЗА ОДРАЗА“

Слободан улаз.

Опис ауторске целине
Дејан Крстић
Користећи се психоаналитичким приступом, свој рад базирам на идеји портрета у виду слике, цртежа, фотографије или аудио записа.
Моја идеја и рад на портрету јесте потреба да забележим и испитам поље које ми је веома блиско. Ради се о страху од одступања од друштвено прихватљивих норми, тј. појма нормалности. Савремено друштво потенцира позитивност и избегава дискусију о личним траумама, што се најбоље може видети у медијима. Разлог за мултиплицирање и веома благу варијацију у кадру на основи мојих потрета јесте потреба да се створи једна хоризонтала, тј. везаност између свих портрета. Тако се приликом приказа истих ствара атмосфера која доводи посматрача у стање за личним преиспитивањем и разумевањем других.

Почетни процес базира се на одабиру модела који бивају спроведени кроз процес фотографисања и упоредног интервјуа. У овом процесу, особа одговара на сплет универзалних питања, претходно састављена од стране уметника, која сама по себи имају задатак да допру до суштинских карактеристика модела. Добијене фотографије се даље обрађују и приказују као самостална дела у виду цртежа, слике праћене аудио снимком са исечцима говора модела насталих током интервјуа. Цртежи и слике су углавном одрађени на платну у виду традиционалних техничких приступа уз комбиновање разних материјала. Формати радова варирају, од мањих до већих у зависности од идеје коју тај портрет заступа.

У оквиру традиционалног приступа, користећи се разним цртачким и сликарским техникама, реализацију свог рада доводим до максималног детаља. Форма детаља је веома карактеристична за лични приступ. Неки од радова, иако посматрани са даљине, дају фотореалистичан утисак, сачињени су од низа линија и површина које из близа дају апстрактнији призор. Ови примери су највидљивији код радова већих формата.

 

No name 21x30 mixed media on canvas (6)

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *