ПУТУЈУЋЕ ПОЗОРИШТЕ ШОПАЛОВИЋ

Петак ,24.11.2017.

Велика сцена 20.00 сати

Позориште „Креативни хаос“

Љубомир Симовић

ПУТУЈУЋЕ ПОЗОРИШТЕ ШОПАЛОВИЋ

Режија: Невена Ракочевић

Играју: Милан Ранковић, Марија Наранџић, Реља Стојановић, Анђелина Живковић, Ана Илић, Милош Живковић, Милан Јелић, Горан Ракочевић, Јелена Стевановић, Алекса Вујовић, Урош Павловић, Иван Бајчић, Невена Мартић, Стефан Николић, Катарина Ђурић, Нађа Ракочевић, Тамара Николић, Адријана Ђорић и дечаци из Студија глуме Центра за културу.

Трајање: 1 сат и 50 минута

Представа „Путујуће позориште Шопаловић“ које ће глумци смедеревског позоришта „Креативни хаос“ извести 24. новембра у Великој дворани Центра за културу Смедерево, плод је другог креативног хватања у коштац редитељке Невене Ракочевић и ансамбла „Креативног хаоса“ са антологијским драмским текстом Љубомира Симовића, које је изнедрило другачија сценска решења.
Ова представа говори о вечној борби уметника за место сопственог израза, прихватање и одобравање. Такође, поставља питање границе између стварности и уметности, реалности и театра. Где је она и да ли заиста постоји? „Путујуће позориште Шопаловић“ нас кроз драму својих протагониста суочава са питањем зашто театар и глумци постоје и која је њихова сврха. Из ситуација оживљених на сцени проговара дилема око тога да ли је вредност уметничког дела јасна или остаје заувек „закопана” у расправама које само појединци воде и разумеју. Питање лепоте, као етичке категорије, овде је јасно изражено, као и моменат у коме спознајемо њен ефекат на обичног човека. А рат, као свеприсутно зло које вреба и смрт која одглумљена или стварна више не прави разлику у раздирању душе и ума, боје ову представу, дајући јој свевременост.
Представа почиње у 20 сати, а цена улазнице је 150 динара.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *