ГАЛА КОНЦЕРТ КОНСТАНТИНА КОСТЈУКОВА И ЗВЕЗДА БЕОГРАДСКОГ БАЛЕТА

Истакнути балетски уметник Константин Костјуков наступиће 17.марта на великој сцени Центра за културу Смедерево са првацима београдског балета-Милом Драгићевић, Тамаром Ивановић, Бојаном Жегарац, Миланом Русом, Јовицом Бегојевим и Теодором Спасић.

Програм обухвата одабране делове неких од најпознатијих остварења класичног балета, као што су „Лабудово језеро“ и „Успавана лепотица“ Петра Иљича Чајковског, као и „Дон Кихот“ Лудвига Минкоса, а врхунски извођачи на сцени ће оживети и делове балетских представа из области неокласичног балета у које спадају чувени „Грк Зорба“ Микиса Теодоракиса,  „Доктор Џекил и мистер Хајд“ Едварда Елгара и Драгољуба Ђуричића, „Краљица Марго“ на музику Горана Бреговића. Иксуство модерног балета биће дочарано кроз елементе дела „Ко то тамо пева“ Војислава Вокија Костића.

Учешће у програму узеће и полазници Балетског студија Центра за културу Смедерево кога води професoр и корегораф Анђелија Тодоровић.

Програм почиње у 20 сати, а цена улазнице је 500 динара.

 

Константин Костјуков, балетски уметник и кореограф је првак балета Театра Шевченко у Кијеву и првак балета Народног позоришта у Београду, где је данас и вршилац дужности директора Балета. Током своје богате и успешне каријере у којој је задобио статус светски признатог и препозатљивог уметника остварио је на десетине улога у балетским представама постављеним у Украјини, Србији, Македонији.

Неке од улога које остварује у раној фази свога рада су у балетима „Дон Кихот“ (В.Логунов), „Лабудово језеро“ (Д.Парлић), „Жизела“ (Л.Лавровски), „Самсон и Далила“ (Л.Пилипенко), „Успавана лепотица“ (В.Логунов), „Васкрсење“ (Л.Пилипенко), „Кармен“ (В.Логунов), „Дама с камелијама“ (Л.Пилипенко), „Шехерезада“ (Л.Пилипенко), „Бахчисарајска фонтана“ (Р.Кљавин), „Жена“(Л.Пилипенко), „Одисеј“ (Л. Ламброу)…

У Театру Шевченко у Кијеву остварује улоге у балетима: „Сенке заборављених предака“ (В.Федотов), „Ромео и Јулија“ (В.Федотов), „Лабудово језеро“ (М.Петипа, Л.Иванов), „Дон Кихот“ (М.Петипа, Горски), „Жизела“ (Л.Лавровски), „Успавана лепотица“ (М.Петипа),“Крцко Орашчић“ (В.Ковтун), „Пепељуга“ (В.Литвинов), „Кармен – свита“ (А.Плисецки), „Болеро“ (А.Шекера)…

У Новом Саду је као гост играо у балетима „Грк Зорба“ (К.Симић), „Кармен свита“ (В.Логунов), „Мајерлинг“ (К.Симић).

  У Скопљу је као гост играо у балетским представама „Шуберт“ (Т.Шилинг), „Македонска повест“ (О.Милосављева), „Лабудово језеро“ (Е.Аксионова,) „Крцко Орашчић“ (М.Крапивин), „Силан умире два пута“ (Ј.Сланева-Хаџиманова), „Дон Кихот“ (В.Бударин), „Жизела“ (Р.М.Бот)

У Камерној опери Мадленијанум игра у представама: „Орфеј у подземљу“ (К.Симић), „Нижински-златна птица“ (К.Симић), „Путник“ (В.Логунов)

Као кореограф за Народно позориште у Београду поставио је балет у опери „Аида“. Аутор је кореографије и режије балета „Крцко Орашчић“ у Народном позоришту у Београду, као и балета „Ромео и Јулија“ у Српском народном позоришту у Новом Саду.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *