МОЈ ЕВЕРЕСТ – САН И ЈАВА

Програм који приближава искуство суочавања са моћним Хималајима, тријумф авантуристичког духа и отворености ка природи,  „Мој Еверест-сан и јава“, одржаће се у уторак, 27. септембра, са почетком у 19 сати у Концертној дворани Центра за културу Смедерево. Програм ће обухватити представљање књиге „Мој Еверест-сан и јава“ Драгане Рајбловић, прве жене са Балкана која се (2007. године) попела на највиши врх света Монт Еверест (8850m), причу о Хималајима уз фотографије и пројекцију кратког филма о експедицији на Монт Еверест.

О свом подухвату, доживљајима, искуствима, импресијама, местима које је походила, као и правилима понашања у екстремним условима и на великим висинама говориће Драгана Рајбловић, алпиниста, планинарски водич, спелеолог.

Као учесник многих експедиција Драгана Рајбловић упознала је разне крајеве света. После освајања  „крова света“ на самосталној експедицији попела се и на највиши вулкан света Ојос дел Саладо (6893m) у Аргентини. Освојила је и највиши врх Африке, Килиманџаро (5895m), као водич. Успела се и на врх Island Peak (6200m), на Хималајима.

У фотографским материјалом обогаћеној књизи „Мој Еверест-сан и јава“ поред описа успона на Еверест, описан је и поход на Чо Оју (8200m), шести врх света, као и успон на највиши врх Европе Елбрус (5642m), изнета  су запажања о Непалу, Шершасима, Тибетанцима. Заинтересовани ће бити у прилици да купе књигу.

Драгана Рајбловић добитник је почасног пасоша, међу првих 204 заслужна грађана Србије, уписана је у листу „Знамените жене Србије“.

Улаз на програм је слободан.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *