КОРЗО ПОНОВО РАДИ 2016.

Манифестација „Корзо поново ради“ ове године реализоваће се предстојећег викенда (13, 14. и 15. маја) и доноси нам шест програма који ће се одржати на четири градске локације: у Галерији савремене уметности, Градском тргу, улици Краља Петра и  Дунавском кеју.

Смедеревски корзо извире код Пантазијевићеве апотеке (данашња продавница обуће „Office shoes“), прелива се преко Фонтане, стецишта младости у вечерњим сатима, а онда, ношен зацрвенелим образима, набујалим осмесима и нежним стисцима руке, тече улицом Краља Петра Првог и улива се у Дунав, одакле, освежен и окупан поново навире и креће назад, затварајући круг непрекидности и незаборава. То је центар постојања сваке генерације. Од тог центра, према будућности у свим правцима шире се нови животи, судбине, успеси, неуспеси… Све, дакле, почиње ту! На корзоу!

Овогодишњи програм манифестације почиње концертом соло песама и оперских арија, под називом „Пут ка БЕЛКАНТУ“, који ће се у петак 13. маја одржати у Галерији савремене уметности. Никола Китановски, оперски певач – тенор и професор соло певања на Факултету музичке уметности Универзитета уметности у Београду, осмислио је и 2006. године покренуо пројекат „Пут ка БЕЛКАНТУ“, којим већ десет година пружа могућност младим певачима (пре свега актуелним и дипломираним студентима из његовe класе, али и одабраним студентима из класа његових колега са факулета) да јавним наступима усаврше, а уједно осигурају своје новостечене вештине и знања из области уметничког певања. У пратњи пијанисте Миливоја Вељића наступиће сопрани Ана Станковић, Мирјана           Матић, Марија Чупоски, Ана Марчетић, Невена Ђоковић, Ивана Ристић и тенор Вања Бисерчић. На репертоару су дела композитора Франческа Паола Тостија, Ђоакина Росинија, Франца Лехара, Г. Шарпонитијеа, Александра Дворжака, Жоржа Бизеа, Ђузепеа Вердија и Ђакома Пучинија.

У суботу, 14. маја, одржаће се два концерта. Омладински оркестар „Светлост“ наступиће на Тргу, а на Дунавском кеју група „ACOUSTICCOOL“. У недељу, 15. маја, очекују нас три програма. Плесне групе „EQUILIBRIUM“ и „URBAN CORE“ наступиће на Тргу, у улици Краља Петра најављен је наступ гудaчког квaртета „AРКУM“ Омладинског оркестра „Светлост“ и на Дунавском кеју планиран је концерт групе „Алт“.

Сви програми почињу у 20 часова. У случају лошег времена у планираном термину одржаће се концерт „Пут ка БЕЛКАНТУ“, док се планирани програми на отвореном одлажу. Покровитељ манифестације је Град Смедерево.Korzo-ponovo-radi_2016_plakat

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *