Течајеви

СЕЗОНА 2016/2017

Нова сезона у Центру за културу Смедерево, 2016/2017. године, традиционално почиње са образовним садржајима, који укључују течајеве  од којих најстарији, Студио балета траје већ 24 године. Поред балета, заинтересована деца и млади из нашег града, који желе да искажу свој уметнички таленат и потенцијале, али и да се правилно едукују и стекну нова знања и искуства, могу то учинити и у областима других уметничких дисциплина, попут драмске, плесне и ликовне и музичке.

Студио балета намењен је полазницима од четврте године, ради се у групама у зависности од година старости и година учења балета. Основа програма је класичан балет, али се ради и савремени и неокласични балет. Програм се реализује са два часа недељно, средом и суботом. Посебно издвајамо групу рекреативног балета; намењен је одраслим полазницима који желе да уче класичан балет, или су учили некада, па желе да се рекреатвно и даље баве балетом.Студио балета кога води професор и кореограф Анђелија Тодоровић је ове године почео са радом 13. 9. 2017. године и прати школски календар.
Цена је 3.000,00 динара месечно.
Студио глуме намењен је деци од 5 година и основцима. Информативни час одржан је 22. септембра а студио почиње са радом 2. октобра. Активности полазника обухватају вежбе координације, концентрације, говора и поверења, вежбе акције и реакције, вежбе дикције, вежбе за глас и тело, вежбе за тело, вежбе имитације и импровизације и сценски наступ. Професор је Невена Ракочевић. Цена је 1800 динара месечно, за двоје деце из исте породице 3000 динара месечно.

Школа плеса Центра за културу Смедерево у сарадњи са Соколским друштвом „Београд” матица почела је са радом 16.септембра, а рад са новим полазницима стартује 30.септембра. Часови плеса одржавају се суботом од 16:00 до 17:30 за полазнике од 1. до 4 разреда ОШ,  од 17:30 до 19:00 за полазнике од 5. до 8.разреда ОШ и од 19:00 до 20:30 за омладину и одрасле. У програму су  латино плесови     ( ча, ча, ча, румба, самба, џајв, пасодобле), стандардни (енглески валцер, бечки валцер, фокстрот и танго) и други популарни плесови                  (аргентински танго, салса, меренге, баћата, диско фокс, рокенрол, сиртаки, народна кола, градске и друге друштвене игре). Цена је 2.000 динара месечно, за 1/2 месеца – 1000 динара. За два члана из исте породице 3.000 динара. Учитељи  плеса су Александар Аничић и Светлана Шапић.

Студио моде за манекене и фотомоделе почиње са радом 29. септембра. Девојчице и дечаци, девојке и младићи који желе да уђу у свет манекенства и фотомоделинга могу потребна знања стицати понедељком и петком у вежбаоници 120 од 19.30 до 21.00. Цена је 1800 динара месечно, а инструктор је Александра Вуковић.

Студио за цртање и сликање за децу од 6 година, основце и средњошколце почиње са радом 30. септембра и функционисаће суботом, од 11 до 14 сати у атељеу Центра за културу Смедерево. Од професора Немања Арсића,академског сликара, који негује индивидуални и методичку приступ сваком појединцу, полазници могу да науче  примену ликовних елемената: линије, површине, валера, текстура, простора, композиције, боје, контраста, перспектива и пропорције. Током рада упознају се са применом материјала, техника и технологија. Током течаја, настају индивидулани и колективни радови, а омогућено је њихово презентовање на изложбама. Цена је 2.000 динара месечно.
За два члана из исте породице 3.000,00 динара.

 

 

 

 

 

 

СЕЗОНА 2015/2016

Нова сезона у Центру за културу Смедерево, 2015/2016. године, традиционално почиње са образовним садржајима, који укључују бројне течајеве (укупно осам) од којих најстарији, Студио балета траје већ 23 године. Поред балета, заинтересована деца и млади из нашег града, који желе да искажу свој уметнички таленат и потенцијале, али и да се правилно едукују и стекну нова знања и искуства, могу то учинити и у областима других уметничких дисциплина, попут драмске, плесне и ликовне, а од прошле године могу похађати и Курс гитаре.

IMG_20150923_125148

Студио балета, који је почео са радом од 12. септембра, и даље прима нове полазнике, које основним балетским корацима од ове сезоне учи професор и кореограф Анђелија Тодоровић. Учи се класичан и модеран балет, а у току школске године полазници балетског студија имају групне и соло наступе на концертима у Смедереву и одлазе на гостовања. Од 2013. године, у оквиру Студија балета, оформљена је и мажорет група. Балет је намењен деци и младима од 4 до 25 година. Часови се одржавају два пута недељно у Балетској вежбаоници Центра за културу, а први час је бесплатан.

Информативни час за Студио глуме одржаће се у четвртак 24. септембра у Концертној дворани Центра за културу, са почетком у 19 часова и 30 минута. Студио глуме намењен је деци од 5 година старости.Учи се кроз вежбе координације, концентрације, акције и реакције, вежбе дикције, вежбе говорних радњи, вежбе покрета и осећања, вежбе имитација и импровизација. Инструктор је Невена Ракочевић. Рад са полазницима одиграва се два пута недељно у Вежбаоници 113 Центра за културу, а први час је бесплатан. Са радом почиње од 28. септембра.

Истог дана са радом почиње и Студио моде за манекене и фотомоделе намењен девојчицама и дечацима, али и девојкама и младићима, који желе да уђу у свет манекенства и фотомоделинга. Инструктор је Александра Вуковић. Часови се одржавају два пута недељно у Вежбаоници 120 Центра за културу, а први час је бесплатан.

Студио цртања и сликања, који води професор Немања Арсић, академски сликар, намењен је деци узраста од 6 до 14 година, талентованој за сликање и цртање, која воле да сликају и цртају или желе да науче да сликају и цртају.Учи се примена материјала, техника и технологија и ликовних елемената (линија, површина, валер, текстура, простор, композиција, перспектива, пропорције, боје и контраст), кроз индивидуални и методички приступ сваком појединцу. На тај начин настају колективни и индивидуални радови, које полазници излажу на крају школске године. Радионице се одржавају два пута недељно по два школска у Вежбаоници 120 Центра за културу, а први час је бесплатан. Студио почиње са радом од 29. септембра.

Од ове сезоне у Центру за културу Смедерево поново се отвара Школа стандардних и латино плесова. Реч је о Плесној школи Соколског друштва из Београда, са којом Центар за културу има дугогодишњу сарадњу. Инструкори плеса су Александар Аничић и Светлана Шапић, а предвиђено је да се рад са вежбачима одвија једном недељно у Вежбаоници 120. Први час је бесплатан. Школа почиње са радом од 03. октобра.

Промоција и упис нових полазника Креативног курса гитаре, одржаће се у уторак 6. октобра, у Концертној дворани Центра за културу, са почетком у 20.00 часова. Курс се организује у сарадњи са Гитар Арт Фестивалом, са циљем да омогући стандардизовану и методолошки иновативну музичку едукацију за децу и одрасле.Часови се одржавају два пута недељно у трајању од 55 минута у оквиру групне наставе (од 6 до 10 ученика). Сваки полазник добија уџбеник Креативни курс гитаре, као и могућност посећивања концерата и радионица везаних за гитару.Полазници који немају свој инструмент имају могућност да по повољним ценама изнајме гитару.

У Центар за културу можете долазити и на Јога вежбе, које се одржавају два пута недељно у Вежбаоници 113. Јога вам помаже да живите здравије, будете срећнији, научите да се психички опустите, подмладите, да будете виткији и еластични, поручује Јелена Каденић, инструктор хата јоге. Прва два часа су бесплатна.

FacebookTwitterGoogle+Share