Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА

24. априла 2018. у 20:00 - 21:35

urnebesna tragedija

35. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НУШИЋЕВИ ДАНИ

ФЕСТИВАЛСКИ ПРОГРАМ

 

Уторак, 24. април 2018.

Велика дворана у 20 часова.

 

Атеље 212

Душан Ковачевић 

                     

УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА

 

Редитељ: Марко Манојловић

 

Трајање: 92 минута

 

Цена улазнице : 600 динара

 

Играју:

Ружа – Соња Колачарић

Милан – Бранислав Трифуновић

Невен – Амар Ћоровић

Јулка – Катарина Жутић

Коста -.Небојша Илић

Рајна – Аница Добра

Василије – Бранимир Брстина

Доктор – Бранислав Зеремски

Милиционер – Радомир Николић

 

„Урнебесна трагедија“ је позоришни комад који је своју праизведбу доживео почетком деведесетих година, а убрзо потом и своју филмску верзију. Kао и већина драма Душка Kовачевића, дешава се у нашој, врло препознатљивој, али наопачке изврнутој стварности у којој  поигравање комичним парадоксима између привида и стварности заиста прелази у урнебесно. Отац, односно деда, народни херој оног рата, ипак проблематичне прошлости, после година проведених у лудници долази право са сопствене свадбе и новом младом, такође пацијенткињом установе за ментално оболеле, у посету својим наследницима. Kум новопеченим младенцима је управо и њихов доктор који показује више разумевања за ненормалне него за ове нормалне. Наследници, иако званично без дијагнозе, већ су, притиснути проблемима и својим нерешеним породичним односима, истрошених живаца и прилично напети, неспремни за сусрет са болесницима. Ођедном, ова наизглед уобичајена  породична прича у коју су укључени отац, маћеха, њихов доктор, синови, снаје, и  најмлађи потомак, дванаестогодишњи Невен, кроз комичне, духовите, апсурдне па и трагичне ситуације, отвара питања порекла, генерацијског наслеђа, кривице и идентитета.
Ово је комад у коме нико никог не разуме, па ни себе самог, у коме се не зна ко је луђи, ови дијагностификовано луди и као такви хоспитализовани, или ови слободни;  комад који се бави и нама и стварношћу у којој се не зна где почињу зидови установе за ментално оболеле и да ли су луди унутра или, заправо,  напољу. Цео тај урнебесни хаос гледамо очима дечака Невена који покушава да одговори на питање „Kо сам ја?“.
„Урнебесну трагедију“ режира Марко Манојловић, редитељ изоштрене перцепције за препознавање  комичног у сви сегментима савременог, његовог лица и наличја.031417

02

01

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
24. априла 2018.
Time:
20:00 - 21:35
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *