Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Трибина ПСИХОЛОШКИ АСПЕКТИ МАЛИГНЕ БОЛЕСТИ

24. јуна 2021. у 18:00 - 19:30

201329134_1663402413852111_212401836844403453_n

24. 6. 2021.
Концертна дворана у 18.00
Трибина
ПСИХОЛОШКИ АСПЕКТИ МАЛИГНЕ БОЛЕСТИ
Гост: др Тамара Кликовац, клинички психолог, професор на Одељењу за психологију Филозофског факултета у Београду, са дугогодишњим радним искуством на Институту за онкологију и радиологију Србије.
Слободан улаз

Током програма биће тематизоване реакције на малигну болест, начини на коју болест доживљавају онколошки пацијенти. Пажња ће бити посвећена питањима заштитите менталног здравља и унапређења функционисања оболелих од малигних болести и улози психологије у подстицању особе на активну борбу и превладавање шока/кризе/дистреса везаних за малигну болест. Моћи ћемо да чујемо и какав је однос према питању смисла у суочавању са малигном болешћу и у процесу лечења. Из угла психоонкологије биће размотрене специфичности случајева у којима су оболели деца.

Др Тамара Кликовац стекла је богато професионално искуство радећи као психолог на Институту за онкологију и радиологију Србије. Радила је као психолог на Одељењу педијатријске онкологије, а бавила се саветодавним радом, психолошком подршком и психотерапијом у раду са младима и одраслим пацијентима оболелим од малигне болести. Области њеног интересовања и истраживања су здравствена психологија, психо-онкологија, педијатријска психо-онкологија, психологија кризних стања. Завршила је и едукацију из области системске породичне психотерапије. Аутор је стручних и научних радова у којима обрађује теме психолошке подршке онколошким пацијентима, реакције на малигну болест, патње везане за терминалну фазу болести, смрт и туговање.
Реализовани пројекти: Национални телефон за психолошку подршку онколошким пацијентима и њиховим породицама, у својству директорке пројекта; Шољица разговора – програм радионица намењен родитељима деце оболеле од малигних болести у сарадњи са НУРДОРОМ, идејни предлагач програма радионица;
Психолошке радионице за децу и адолесценте који су оболели од малигних болести, у сарадњи са колегама психолозима који раде на Одељењима хемато-онкологија у Нишу и Новом Саду, Слађаном Величковић и Тањом Кисић; Едукација медицинског особља које ради на одељењима педијатријских онкологија у сарадњи са НУРДОРОМ; Европски едукативни програм намењен онколошким пацијентима и члановима њихових породица „Учити како живети са канцером“, ИОРС у сарадњи са службом за едукацију и рехабилитацију ИОРС-а.
FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
24. јуна 2021.
Time:
18:00 - 19:30
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *