Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

SAXPERIENCE ON TOUR- ITALIAN PROGRESSIVE-GRANDESSOCERA – ELECTRIC PROPAGANDA ЗА САКСОФОН, ЕЛЕКТРОНИКУ И ВИДЕО

4. октобра 2021. у 20:00 - 21:30

Događaj Navigation

sax
  1. 10. 2021.

Концертна дворана у 20.00

SAXPERIENCE ON TOUR

ITALIAN PROGRESSIVE

Дамјано Грандесо и Андреа Чера (Италија)

ЕLECTRIC PROPAGANDA за саксофон, електронику и видео

Слободан улаз

У циљу промоције и децентрализације културе, али и обогаћивања културне сцене Србије, важан део фестивала Belgrade SAXperience je  концертна турнеја Saxperience on Tour. Циљ турнеје је да публици широм Србије низом концерата представи најеминентније светске саксофонисте. Такође, значајан сегмент турнеје јеи едукација младих саксофониста  изван Београда. Партнери фестивала,културни центри и музичке школе широм Србије, дају допринос развоју овог пројекта кроз организовање сусрета ученика са уметницима. Неки од градова који су се протеклих година нашли на мапи турнеје су: Смедерево, Краљево, Горњи Милановац, Нови Пазар, Пирот, Лесковац, Суботица, Сомбор, Нови Сад, Вршац и Ниш а жеља организатора је да се турнеја прошири и на друге градове Србије. У оквиру турнеје  Saxperience on Tour 2021 наступиће италијански  саксофониста Дамјано Грандесо који ће извести програм под називом Electric Propaganda, креиран у сарадњи са композитором Андреом Чером.

Програм концерта:

GrandessoCera – Electric Propaganda  за саксофон, електронику и видео

Биографије:

Дамјано Грандесо (1990) је италијански саксофониста, члан састава  Five
Sax  и Квартета саксофона Милано. Свирао је у најзначајнијим салама широм света. Посебно се истиче његов према савременој музици што се огледа у премијеном извођењу преко 30 дела савремене музике. Одржао је мајсторске курсеве у Италији, Шпанији, Србији, као и у Јужној Америци и Азији. Од 2012. године је више пута наступао са Филхармонијом Брисела и Београдском филхармонијом. Добитник је 12 првих награда на националним и међународним такмичењима. Снимао је за дискографске куће као што су АРС, Azzurra Music, Orlando Records и
Amadeus Arte. Дамјано Грандесо је уметнички директор фестивала Alpen
Classica Festival.. Наступа као уметнички промотер произвођача као што су Selmer i D’Addario. Дипломирао је 2007. године на Конзевраторијуму у Винченци код Дарија Балзана. Године 2011. је стекао мастер диплома на, са највишим похвалама, на Конзерваторијуму Верди у Милану у класи Данијелеа Комоља. Такође је студирао на Универзитету за музику и уметност Града Беча код Ларса Млекуша, као И на Конзерваторијуму у Бордоу код Мари Шаријер.

Андреа Чера је завршио мастер студије клавира и композиције на Конзерваторијуму Чесаре Полини у Падови. Студирао је компјутерску музику у оквиру програма Cursus  о компоновању и компјутерској музици на ИРКА-му у Паризу. У период од 2000. до 2010. је сарађивао са бројним кореографима. У истом периоду је истраживао уметност звука: инсталацијске локације су укључивале Центар Помпиду, Национални студио, Le Fresnoy, као и друге институте и уметничке центре у Италији и Француској. Године 2004. је реализовао NightRun – интерактивну инсталацију базирану на вриштању посетиоца, а четири године касније у сарадњи са ИРКАМ-ом– интерактивни видео и звучну инсталацију креирану за Културни центар Centquatre у Паризу. После 2010. године се фокусирао на истраживање и пројекте дизајнирања звука у сарадњи са институцијама в што су ИРКАМ (Париз), НОТАМ (Осло), Integra Project и Инфомус – Casa Paganini  (Ђенова). Музика Андрее Чере бави се хибридизацијом и наметљивошћу као алатком за истраживање нових употреба звука.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
4. октобра 2021.
Time:
20:00 - 21:30
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *