Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

РУСКА МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА „ГНЕСИНИ“ КОНЦЕРТ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА

20. јануара 2019. у 20:00 - 22:00

PLAKAT RUSKI ORKESTAR

Среда, 20.11.2019.
Концертна дворана у 20.00

РУСКА МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА „ГНЕСИНИ“
КОНЦЕРТ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА

Учесници су најбољи студенти катедре за руску народну музику Музичке академије „Гнесини“:

ЖИТЛОВА Полина, вокал
ЛЕСОВА Јекатерина, вокал
ШАПОЧКИНА Анастасија, вокал
БЕРДНИКОВА Марина, тамбурица
СТРЕЉАЈЕВ Иља, тамбурица
ГОВОРОВ Никита, балалајка
ГОВОРОВ Андреј, балалајка
ДОЛМАТОВ Алексеј, хармоника

Слободанулаз.

Историјат Руске академије музике „Гнесини“ је историја музичких образовних установа, које је пре више од 120 година основала породица Гнесиних уз подршку и учешће најбољих музичара Русије. Током низа година у раду гнесинских музичких установа учествовале су звезде националне музичке уметности.
Гнесински принципи музичког образовања су непрекидност различитих стадијума образовања од школског до последипломског, ширина и свеобухватност. Познат у читавом свету руски тростепни систем музичког образовања идеално је представљен кроз гнесински комплекс образовних установа. У овом тренутку у оквиру Академије раде: дечја музичка школа, музички колеџ, и факултет који школује бечелоре, магистре, докторанте у свим музичким струкама. Многи музичари светске славе су студенти ове Академије: композитори, АрамХачатурјан и МикаелТариврдијев, пијанисти Јевгеније Кисин и Константин Лифшиц, диригенти Јевгеније Светланов и Владимир Федосејев, естрадни певачи Јосиф Кобзон и Људмила Зикина и други афирмисани музичари.
Врхунско признање лидерске улоге Академије Гнесиних потврђено је 2016. године Указом председника Руске Федерације, којим се Академији присваја статус установе од националног значаја која чува културну баштину Русије. То значи да је Академија чувар најбољих националних традиција, у области музичког образовања, да је способна да их развија и умножава. Нови високи статус Академије, значи и да она обликује националну музичку културу и музичко образовање, као и да је спремна да нештедимице дели достигнућа руских музичара са музичарима широм света.

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
20. јануара 2019.
Time:
20:00 - 22:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *