Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

ПРЕДСТАВА “ЛАЖИ МЕ”

27. марта 2019. у 20:00 - 21:30

Laži me - promo foto

Среда, 27. март 2019.
Концертна дворана у 20 сати

ПРЕДСТАВА “ЛАЖИ МЕ”

Текст: Саша Симоновић, Жељко Мијановић

Играју: Александар Дунић, Сандра Бугарски

Режија: Драгослав Дабић
Цена карте : 400 динара

Позоришни комад ЛАЖИ МЕ, инспирисан црнохуморним поетско-прозним записима о људској свакодневици Саше Симоновића „О љубави, смрти и још неким ситницама“ („Српска књижевна задруга“, 2012), замишљен је као комедија карактера са елементима гротеске. Главни и једини протагонисти ове једночинке су Лепомир (АЛЕKСАНДАР ДУНИЋ) и Ружица (САНДРА БУГАРСKИ), средовечни брачни пар. ОН – хипохондар који све више губи корак са убрзаним друштвеним променама и савременом стварношћу која са собом носи неизвесност и страх од будућности.
ОНА – жена јаког карактера, храбра и предузимљива, спремна да се акцијом и ризиком бори против свакодневне рутине и песимизма који јој угрожава брак.

Kада посустали супружници, после двадесет пет година, реше да отпутују у бању у којој су провели медени месец, на сцену ће испливати лажи – оне свакодневне, наивне, беле лажи на које се обично и не осврћемо; и оне црне, тешке, судбоносне и „смртоносне“ лажи које су покидале толике везе.

Заглављени на сеоској железничкој станици, чекајући воз који никако не долази, супружници све више упадају у лавиринт сумњи, полуистина, инсинуација и интрига које их доводе на ивицу апсурда. Из тог вртлога у коме су се нашли, једини спас је љубав – она исконска, права и лековита љубав због које се газе морални принципи и због које се, када је то једини излаз, и лаже.
Овај комад током ове година одигран је у 70 градова Србије и региона и наилази на сјајну реакцију позоришне публике.

Untitled-1

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
27. марта 2019.
Time:
20:00 - 21:30
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *