Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ЖЕНИДБА“

15. јуна 2017. у 20:00 - 22:00

9lzX2LKEWY0

15.06.2017.

Велика дворана у 20 сати

Театар на Василевском, Санкт Петерсбург

Н.В. Гогољ

„Женидба“

Режија: Владимир Туманов

Цена улазнице: 200 динара

„Потпуно невероватан догађај“  у два чина у извођењу

Театра  на Василевском  из  Санкт Петерсбурга

 

„ И смех и сузе“

У комедији се преко мушко–женских  односа, на особито духовит начин исмева малограђанштина  и приказује  руски грађански живот 19. века.       Дворски саветник Поткољосин жели да ожени девојку из добре и богате фамилије не би ли свој живот учинио бољим  и занимљивијим. Заједно са просцима он стиже у дом Агафје Тихоновне, девојке која је спремна за удају. Комедија говори о покушају да се направи брачна веза, а женидба се третира као трагикомична појава без сретног краја. Представа је гротескна критика формализма у свим сферама живота, који је најтрагичнији када се одвија у сфери  „људске интиме“. Ликови се  темпераментно поигравају  са изненадним „апсурдним поступцима“ жељни признања и награда. Они не живе живот, већ испуњавају форму и то их чини  комичним.  Женидба је приказана као крунски статусни симбол и друштвена обавеза којом се испуњавају туђа ишчекивања.

Комедија рађена по делу Гогоља, у оригиналној режији Владимира Туманова, освајиће вас силом  жанра, лакоћом  перцепције, снагом глумачких талената, чаробном глумом. Гледаоци  могу погледати веома веселу представу о љубави, са блиставим хумором и необичним шалама.

Представа ће пружити велико задовољство  истинском љубитељу позоришта, који предност даје традиционалном позоришту.  Нарочито ако се то односи на класике .

По изванредној оцени критичара, као и веома пробирљиве публике из Санкт Петерсбурга, глума заслужује све похвале. Глумци држе под контролом ток радње као и пажњу гледалаца до самог краја. Театар на Василевском је успео да са лакоћом оствари  усклађеност на више планова: „Женидба“ је режирана несташно, радосно, са музиком , плесом, са стваралачким заносом и при том по мало сањалачки.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
15. јуна 2017.
Time:
20:00 - 22:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *