Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

О ЉУБАВИ

22. маја 2017. у 19:00 - 20:30

eros and psyche 2 002

22.05. 2017.

Концертна дворана у 19 сати

Трибина

О ЉУБАВИ

Учествује: Сања Домазет, писац

Слободан улаз

 Трибина „О љубави“ на којој ће гостовати књижевница Сања Домазет одржаће се у Центру за културу Смедерево  у понедељак, 22. маја са почетком у 19 сати.

Моћ љубави, сила ероса, битно је обележје уметничких светова Сање Домазет, доживљаја њених јунака, чулних и психичких амбијената које осликава у својим делима. Разговор са уметницом биће посвећен љубави као чиниоцу који нас, према речима једног од јунака њених романа, чини достојним живота, као животворној снази која отвара пут душевном расту и развоју и даје оригиналност нашим искуствима и чиновима. Љубав кроз коју човек стреми превазилажењу граница смртне природе, али и њена тамна и снажна веза са смрћу, неисцрпна игра Ероса и Танатоса, печат коби, туге, агоније, демонског и трагичног који се очитује у љубавној страсти биће евоцирани током програмске вечери. Као важна проблемска поља биће осветљени и однос љубави и стваралаштва у коме се искуство стварања потврђује као искуство љубави, а пажња ће бити посвећена и могућностима сагледавања телесне и духовне љубави.

 Улаз на програм је слободан, а модератор је Марко Цветковић, уредник научно-образовног програма Центра за културу Смедерево.

Сања Домазет је аутор романа „Ко плаче“,  „Читати море“, „Азил“, „Aqua alta“, „Фриц“, књига есеја „Анатомија заноса“, „Божанствени безбожници 1 и 2“, књиге прича и драма „Моћ маске“. Њена драма „Пуњене тиквице“ премијерно је изведена у Југословенском драмском позоришту 1996. године.

Добитник је награде за поезију и прозу, „Извор живе речи“, Награде за есеј „Дисово пролеће“, Награде народне библиотеке Србије Женско перо, Најбоље новинарско перо, Награде Меша Селимовић.

Поред књижевног рада, Сања Домазет предаје на Факултету политичких наука у Београду.

Чланови Унесковог клуба на Универзитету Сорбона именовали су Сању Домазет за амбасадора уметности.

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
22. маја 2017.
Time:
19:00 - 20:30
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *