Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА

5. јуна 2019. у 16:00 - 6. јуна 2019. у 00:40

Noć srpskog filma

Нова једнодневна манифестација Филмског центра Србије
НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА
Среда, 5. јун
Биоскопска дворана
16.00-00.40
САТНИЦА ЗА СМЕДЕРЕВО

16.00- анимирани краткометражни филм ЕХО(8 минута), након тога пројекција филма ЗЛОГОЊЕ
18.00- краткометражни филм МАЛИШАН (11 минута), у наставку пројекција филма ТАКСИ БЛУЗ
20.00-краткометражни филм ШАФАРИКОВА 19 (19 минута), затим пројекција филма КРАЉ ПЕТАР ПРВИ
22.30-краткометражни документарни филм ИСТИ (16 минута), затим пројекција филма ЈУЖНИ ВЕТАР
Цена појединачне улазнице за филмове у току „Ноћи српског филма“ је 100 РСД.

Са великим задовољством вас обавештавамо да је Филмски центар Србије покренуо нову једнодневну манифестацију „Ноћ српског филма“, која ће бити одржана у среду, 5. јуна, у више од тридесет градова у Србији. У току једне вечери, у више од четрдесет биоскопа, биће приказани најгледанији домаћи филмови: „Јужни ветар“ редитеља Милоша Аврамовића, Такси блуз“ Мирослава Стаматова, „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског и дечији филм „Злогоње“ Рашка Миљковића.
Такође, у оквиру манифестације, биће приказана и четири краткометражна филма, подржана средствима Филмског центра Србије, и то: играни филм „Малишан“ Данила Бећковића, анимирани филм „Ехо“ Косте Ракићевића и Борише Симовића, документарни „Исти“ Дејана Петровића, и кратки студентски филм „Шафарикова 19“, Лане Павков.
Циљ манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.

Манифестација „Ноћ српског филма“ биће одржана у Београду, Новом Саду, Нишу, Панчеву, Лазаревцу, Зрењанину, Футогу, Обреновцу, Суботици, Трстенику, Грачаници, Палићу, Чачку, Лозници, Горњем Милановцу, Пожаревцу, Неготину, Аранђеловцу, Ивањици, Крагујевцу, Смедереву, Шапцу, Крушевцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Лесковцу, Руми, Јагодини, Врбасу, Пироту, Мионици и Ариљу. Организатор манифестације је Филмски центар Србије, у партнерству са биоскопима широм земље.

Noć srpskog filma

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Početak:
5. јуна 2019. у 16:00
Kraj:
6. јуна 2019. у 00:40
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *