Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

АНСАМБЛ „ДЕВОЈКЕ ИЗ ВОРОЊЕЖА“

24. септембра 2021. у 20:00 - 21:30

Događaj Navigation

Serbia_devochki is voronezha 77_PRINT_A3
Петак, 24. септембар 2021.
Велика дворана Центра за културу Смедерево у 20.00
Дани духовне културе Русије у Србији
Ансамбл „Девојке из Вороњежа“
Улаз слободан
Бесплатне улазнице можете преузети на благајни Центра за културу
Лауреат међународних такмичења и фестивала, лауреат награде Лењинског Комсомола, лауреат награде Централног Федералног округа Русије, ансамбл „Девојке из Вороњежа“ основао је при филхармонији Вороњежа народни уметник СССР-а, композитор Константин Масалитов и директор филхармоније Михаил Галинкер.
Ансамбл је гостовао у више од 40 земаља широм света. Веома су успешне турнеје ансамбла по Русији као и њихови наступи на форумима, фестивалима. Наступали су на најпрестижнијим салама у Москви и Санкт Петербургу у периоду од 2005. до 2019. учествовали су културним програмима у оквиру Међународног телевизијског и филмског форума „Заједно“ на Јалти где им је у „Алеји звезда“ 2010. године додељена Звезда ансамбла.
Ансамбл је гостовао и у кризним подручјима: острво Даманскиј на граници Совјетског Савеза и Кине, Авганистан, Лаос, Етиопија, Шри Ланка, Југославија, Чернобиљ, Северна и Јужна Осетија.
Концертни програми ансамбла „Девојке из Вороњежа“ понели су престижне руске и иностране награде. Много година ансамбл активно ради са водећим оркестрима народних инструмената из Москве и Санкт Петербурга. На челу ансамбла је заслужна уметница Русије Ана Ковригина, која је члан ансамбла од самог његовог оснивања. Музички руководиоци су заслужни уметник
Вороњешке области Алексеј Попов и лауреат међународних конкурса Дмитриј Марфин.
Генерације и генерације се смењују у ансамблу „Девојке из Вороњежа“, али
се најбоље певачке традиције ансамбла брижљиво чувају и нештедимице деле уметност извођења, звонке гласове и душу.
Поводом 55. годишњице у априлу 2021. године ансамбл је награђен
Почасном повељом Међупарламентарне скупштине држава чланица Заједнице Независних Држава, коју је потписала председавајућа Савета Међупарламентарне скупштине земаља чланица ЗНД Валентина Матвијенко.

FacebookTwitterGoogle+Share

Detalji

Datum:
24. септембра 2021.
Time:
20:00 - 21:30
Događaj Category:
Događaj Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *