ДИНА

Субота, 23. 10. 2021.
Недеља, 24. 10. 2021.
Биоскопска дворана у 21.00
Филм
ДИНА (Dune)
Жанр: научнофантастични, авантуристички, драма
Редитељ: Дени Вилнев
Глумци: Тимоти Шаламе, Ребека Фергусон, Оскар Ајзак, Џош Бролин, Стелан Скарсгорд, Дејв Баутиста Зендеја, Дејвид Дастмалчијан, Стивен Хендерсон, Шарлот Ремплинг, Џејсон Момоа, Хавијер Бардем
Темељи се на роману „Дина“ Френка Херберта
Трајање: 155 минута
Цена улазница: 300 динара
Година 2021.
Заплет обухвата половину прве књиге Дине и говори о животу Пола Атреида, брилијантног и надареног младића који мора отпутовати на најопаснију планету у универзуму и ујединити Фремене и победити у рату за опасну пустињску планету Аракис како би обезбедио будућност своје породице и свог народа.
Војвода Лето прихвата управљање опасном пустињском планетом Аракис, јединим извором највредније супстанце у универзуму, меланжа познатом као зачин, дроге која продужава људски живот, пружа надљудске особине и чини путовање брже од светлости. Лето преузима контролу вађења меланжа која је сама по себи опасна због присуства џиновских пешчаних црва, али и других фракција које се боре за ову дрогу.
На путовање са собом води своју конкубину, сина и свог наследника Пола и своје најпоузданије саветнике, а изненадна издаја води Пола до староседелаца Аракиса, народа Фремена који живе дубоко у пустињи.
https://youtu.be/DyfbjWmBpEY
FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *