VEČERAS SVEČANO ZATVARANJE TREĆEG DUNAV FILM FESTA U SMEDEREVU!

Treće izdanje „Dunav film Festa“ u Smederevu svečano se zatvara večeras u Malom gradu Smederevske tvrdjave od 19.30, proglašenjem najboljeg filmskog ostvarenja prikazanog među zidinama srednjovekovne prestonice Srbije. U konkurenciji za glavnu nagradu „Dunavska lađa“ nalazilo se sedam novih ostvarenja podunavske kinematografije.
Ljubitelji sedme umetnosti u okviru takmičarskog programa videli su sedam naslova koji su nagrađeni ili prikazani na evropskim festivalima. To su nemački film „Časovi Persijskog“, reditelja Vadima Perelmana, mađarski film „Eden“ reditelja Agnesa Kocsisa, zatim francuski „Istina“ delo Hirokaze Koreda, kao i „Sestrica“ Stephanie Chuat i Veronique Reymond. Na programu su bili, nemački film „Undine“, reditelja Christiana Petzolda, bugarska drama „Mačka na zidu“, istorijski film „Šarlatan“ Agneszike Holland kao i slovačka drama „Sluge“ u režiji Ivana Ostrchovsky.
Van konkurencije je bio prikazan film „Istina“ Hirokaze Koreda i biografski film „Greh“. Festival zatvara večeras film Darka Bajića „Ime naroda“. Reditelj filma „Ime naroda“, Darko Bajić, kao i deo glumačke ekipe filma, gostovaće u Malom gradu Smederevske tvrđave, na zatvaranju Dunav film festa!
Nagradu „Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji, biraće tročlani žiri su Nikola Polić, reditelj, Maja Novaković, rediteljka i Momir Milošević, reditelj. Mladi žiri će doneti tri nagrade – „Dunavska lađica“ za najbolji film po mišljenju mladog žirija, „Nagrada za najboljeg mladog autora“ i „Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje“.
DOĐITE!
FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *