КОНЦЕРТ АНСАМБЛА ПЕСАМА И ПЛЕСА ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНЕ ВОЈСКЕ РУСИЈЕ НА YOU TUBE КАНАЛУ

Снимак концерта Ансамбла песама и плеса Ваздушно-десантне војске Русије одржаног 23. јуна 2019. биће премијерно емитован на you tube каналу Центра за културу Смедерево данас од 20 сати, а након тога свакако остаје доступан.
У саставу Ансамбла песама и плеса Ваздушно-десантне војске Русије су хор и плесна група, а публика у Смедереву је имала прилику да присуствује изведбама чланова ансамбла и уз музику гитаре и хармонике.
Ансамбл је почео свој славни уметнички пут још давне 1937. године као Ансамбл песме и плеса црвеноармејаца Кијевског војног округа, који се састојао од 18 чланова.
Од првих дана Другог светског рата па све до Дана Победе, Ансамбл се налазио у активној војсци у саставу Југо-западног, Донског, Стаљинградског, Централног, Белоруског и Првог Белоруског фронта.
У састав колектива 1944. године укључен је и легендарни вокално-инструментални ансамбл „Плаве беретке“. У најтежим тренуцима новије историје уметници су бодрили војнике због чега је ансамбл постао и познат по називу „Ансамбл врућих тачака“.
Колектив је током свог постојања с правом сматран за један од најбољих у земљи, њиме су управљали надарени музичари.
Од априла 2017. године Ансамбл песме и плеса ВДВ добио је статус Федералне државне институције за културу и уметност Министарства одбране Руске Федерације. У саставу Ансамбла ради 6 заслужних уметника Руске Федерације, а такође и лауреати међународних и све-руских уметничких такмичења.
Начелници уметничког одељења:
Хор- Черчинцев Михаил Артемјевич
Плесна група – Сергејева Марина Владимировна

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *