КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА РАДИО- ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

Петак, 21.02.2020.

Велика дворана у 19:00

КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА РАДИО- ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

Диригент: Луис Горелик, Аргентина

Слободан улаз

Бесплатне улазнице можете подићи на благајни Центра за културу Смедерево

ЛУИС ГОРЕЛИК И ЛАЗАР МИЛЕТИЋ НА НОВОМ КОНЦЕРТУ ИЗ ЦИКЛУСА „ПРЕМИЈЕРЕ“

На новом концерту из циклуса „Премијере“, у сезони 2019/2020, који ће бити одржан 21. фебруара, у 19 часова, у Великој дворани Центра за културу Смедерево, публици ће се представити гост Симфонијског оркестра РТС, аргентински диригент Луис Горелик, који данас диригује неким од најзначајнијих оркестарских ансамбала у свету.

На концерту ће премијерно бити изведена композиција Black Light / Невидљиво светло Бранке Поповић, одабрано на „Конкурсу за композиторе“ Музичке продукције РТС, у оквиру кога ауторка истражује ефекат који музика може да изазове код публике, закључујући да „музика дотиче слушаоца и изазива у њему реакцију (у зависности од његовог свеукупног искуства, најразличитије асоцијације, мисли, емоције)“.

Исте вечери публици ће се представити и млади виолиста Лазар Милетић, одабран на конкурсу „Млади и успешни“ Музичке продукције РТС. Наступиће као солиста у Концерту виолу и оркестар D-dur Антона Хофмајстера, ствараоца који је поштовање својих савременика – колега заслужио оригиналношћу својих дела и добрим познавањем инструмената за које је писао. Такође, Лазар Милетић ће извести и чувену тему из филма „Шиндлерова листа“ Џона Вилијамса, свирајући оригинални виолински парт на виоли.

Поред поменута два дела, Симфонијски оркестар РТС ће извести и Другу симфонију Јана Сибелијуса, за коју је сам композитоер рекао да она представља „признање његове душе“. На веома успешној премијери, на којој је свирала Хелсиншка филхармонија, дириговао је композитор, а карте су, захваљујући успеху који је остварила његова симфонијска поема Финландија, биле распродате много пре концерта.

Нови концерт из циклуса „Премијере“ биће у прилици да слуша и публика у Београду, у Коларчевој задужбини, 20. фебруара, са почетком у 20 часова.

SMEDEREVO_RTS koncert-premijera-21.02.-PozivnicaPLAKAT ORKESTAR RTS

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *