KNIGHTS & LEGENDS / SMEDEREVO

Beograd Srbija
02 do 03. Maj Beograd: Doba kraljeva
– Zatvoreni samostan za renoviranje u centru grada
– Buhurt liga MASTERS turnir (5 na 5, 12 na 12)
(registracija: https://buhurtglobal.com/events/87/) )
– Umetnost i zanat Srbije
– Istorijski sajam

Smederevska tvrđava, Srbija
5. do 7. Maj Srbija: Zemlja legendi
Organizovane autobuske ture do dvoraca
i tvrđave Srbije.

5. do 7. maja: VIteški kamp
– HMB kamp za obuku sa svetskim
najbolji borci
– 2 treninga dnevno
– Taktika masovne borbe
– Softverski seminari HMB-a
– kafana i muzika

8. do 10. maja Festival despota Đurađa
– Srednjovekovne masovne bitke
– 12 protiv 12 turnira
– Кoncerti i predstave
– Interaktivne stranice

Registracija: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGictdcTLGYdDHbrTNlsetgHS93BxQlKmwCh1gn2My9UYuvg/viewform

HMBIA vas poziva da se uronite u najbolji mogući odmor za sve ljubitelje istorije i bitka koje smo stvorili u Srbiji – zemlju velikog gostoprimstva i prelepu paletu istorijskih mesta, atrakcija, kuhinje i tradicije.

Svoj put u prošlost započinjemo u glavnom gradu zemlje – Belom gradu Beogradu – zatvorenim istorijskim samostanom posvećenim pričama o srpskom kraljevstvu i njegovim junacima. Otvoreni turnir Buhurt League je srce i duša ovog događaja koji se održava u izložbenoj sali izuzetnog kompleksa Beogradski Sajam.

Nastavljamo putovanje do najveće nizinske tvrđave Evrope i stižemo do Smedereva – mesta održavanja 10. izdanja BotN Кs – Battle of Nations. Ovde je sve spremno da učesnici predstojećeg festivala Bitka vitezova (?) Probiju tabor. Mislimo bukvalno na sve – toalete, tuševe, seno, drvo, šatore za događaje za one koji dolaze odavde (za oko 150 ljudi, zato rezervišite unapred!).

Za naredna 3 dana predlažemo vam da učestvujete u treninzima sa najjačim sportistima iz celog sveta tokom besplatnog trening programa Chivalri Camp. Barem dva puta dnevno naučite tajne boraca, isprobajte taktike masovnih bitaka, posetite večernju kafanu, delite priče pored vatre. Detaljan raspored trening kampa biće objavljen bliže datumu.

Ako tražite istinsku avanturu iz istorije, pridružite se programu Land of Legends. Gradovi ispunjeni kulturom, planinama i rekama ispunjenim avanturama … Istražite sve što raznolika destinacija Srbije može da ponudi. Svakog dana predlažemo vam da otkrijete monumentalne zidove i kule postavljene nad gradovima, rekama i dolinama, i saznate o njihovim legendama isklesanim u kamenu.

Naše autobuske ture su razvijene s posebnom pažnjom, uzimajući u obzir raspored jutarnjih ili večernjih treninga. Dvorac Golubac (čuvar Dunava), manastir Manasija, drevna carska palata Felik Romuliana, izgubljena, neupadljiva i apsolutno zapanjujuća tvrđava Maglič koja se još naziva i srpski Camelot (ali mi smo je nazvali Кaer Morhen po poseti). I to nije sve … Možda je za sada Srbija najbolje čuvana tajna Evrope. Ali s toliko toga za ponuditi, ona ne može – i neće – ostati tajna duže. Istražite Zemlju legendi sa nama!

Veliki vrhunac ogromnih napora na jednoj velikoj bini predstavlja festival Despot Đurađ koji će trajati tri dana na teritoriji najveće nizinske srednjovekovne tvrđave u Evropi – Smederevske tvrđave, najveće evropske avionske tvrđave.
Mesto je pogodno za srednjovekovne masovne borbe, stare borbene formacije koje su bile u korenu istorijskog srednjovekovnog borbenog sporta. Nova generacija boraca nije imala priliku da se pridruži takvim borbama do prethodnog BotN-a Кs sa kategorijom 150 na150. Oni koji se sećaju porekla pokreta HMB bili su više nego rado vraćeni u atmosferu istorijskih festivala.
Srednjovekovne masovne bitke novi su trend koji želimo da predložimo svojim učesnicima. Transparenti, armije, igra uloga, taktike, novi borbeni zadaci, oblik novih lista, potpuno drugačiji pristup borbama.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *