PREMIJERA PREDSTAVE „SKASKA O ASKI“

Premijerom predstave 2100: Skaska o Aski završili smo 2019. godinu na najlepši mogući način. Uz sjajnu publiku, mladi ansambl je najavio uzbudljivu 2020. i sve ono što čeka ovaj distopijski SF, po tekstu i režiji Sanje Krsmanović Tasić, rediteljke iz Hleb teatra

Koreo-drama po motivima Ivo Andrićeve pripovetke „Aska i vuk“ smeštena u (ne)daleku 2100. godinu, vreme kada je bela boja zabranjena a čist vazduh samo sećanje. Dobrodošli u vašu budućnost!
REŽIJA i TEKST: Sanja Krsmanović Tasić

IGRAJU: Dunja Velebit, Ana Ivanković, Milica Ivanović, Tara Jovanović, Bojana Ristić, Natalija Jovanović, Milica Lazarević, Mila Živković i Danilo Karapandža

MUZIKU IZVODE: Jelena Ugrinić (viola), Marko Đorđević (klarinet), Čarna Varvara Bolević (violina), Đorđe Ivković (violina) i Staša Timotijević (violončelo)

MUZIKA: Jugoslav Hadžić
KOSTIM: Ivka Stanojević
SCENOGRAFIJA I REKVIZITA: Pavle Kukić
Koreografije predstave su proizvod kreativnog procesa ansambla predstave i rediteljke.

IZVRŠNI PRODUCENT: Dušan Vulić
PRODUKCIJA: Pozorište PATOS

Zamislite svet u kome je umetnost zabranjena kao beskorisna delatnost, i u kome postoji samo #radoučenje . Svet u kome mladi u #fabriškolama vredno rade dok ih Brižni prate preko kamera.
Svet u kome samo u Muzeju poslednjih može da se pogleda drvo, mačka, pčela i posluša poslednja pesma. Svet u kome može da se diše samo pomoću maski, i u kome se vazduh prodaje u teglama.
I u tom svetu grupa mladih stvara svoje Krovište, prostor slobode i smisla, u kome se žudno slušaju i izvode neke važne Priče, među njima i “Aska i vuk”, slušaju poslednji proroci koje nismo dovoljno i na vreme slušali I-pleše. U Krovištu uče jedni od drugih važnost solidarnosti i drugarstva, i da nikad, čak i u tom uništenom i otuđenom svetu naše budućnosti, nije kasno za nadu. I pobunu.

Predstava je realizovana uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i Centra za kulturu Smederevo.

Foto: Mirjana Đorđević

#skaskaoaski #pozorištePATOS

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *