132. „Смедеревска јесен“

132. „Смедеревска јесен“ биће одржана од 5. до 8. септембра, а осим главних програма на градском тргу посетиоце очекују и бројни пратећи садржаји, саопштили су на конференцији за медије чланови организационог одбора.
Свечано отварање манифестације заказано је за петак, 6. септембар у 20 часова, када ће хор и оркестар РТС-а под диригентском палицом Бојана Суђића извести спектакуларан програм под називом „Топ класик“ у Малом граду смедеревске тврђаве. У суботу и недељу, од 12 до 18 часова, такође у Малом граду, биће организован програм под називом „Деспотов град – српска престоница“ који се састоји из позоришних представа, пијаце заната и витешких турнира, а у суботу, 7. септембра, у 20 часова наступиће Биља Крстић и „Бистрик“.
Главни програми биће организовани на градском тргу. Увертира ће бити наступ тамбурашког оркестра „Банатски кицоши“ у Винском граду, у среду, 4. септембра, од 21 час. За четвртак, 5. септембра, у 21 час планиран је концерт групе „Валентино“.
У петак, на дан свечаног отварања, од 18 часова биће организован свечани дефиле учесника 132. „Смедеревске јесени“ који ће проћи улицама Карађорђевом, Саве Немањића и Вука Караџића, а завршиће се на градском тргу. Након дефилеа следи кратак наступ карневалских група, а у 20 часова на градском тргу планиран је наступ фолклорног ансамбла „Коло“. У 22 часа биће одржан концерт Џенана Лончаревића. У суботу, у 19 часова, планиран је концерт дечијег хора „Колибри“, а у 20 часова наступ Ђорђа Давида и Иване Негатив. Наступ групе „Ван Гог“ планиран је за 22 часа. У недељу, од 20 часова наступиће „Амадеус бенд“, а од 22 часа Драгана Мирковић.
У суботу и недељу, на градском тргу, програм почиње у подне изведбом предшколске установе „Наша радост“, након чега следе наступи културно-уметничких друштава.
Сајам привреде ће бити организован у холу Центра за културу Смедерево од 6. до 8. септембра, а свечано отварање планирано је 6. септембра у 17 часова. У Великом граду смедеревске тврђаве биће постављена пољопривредна изложба – сеоска дворишта, на којој ће учествовати 17 сеоских месних заједница, 4 градске, и 18 актива удружења жена. Градске месне заједнице своје рукотворине изложиће у Павиљону у Великом граду. У Винском граду биће 10 излагача вина, а биће постављене и тезге на тргу за продају воћа, грожђа, меда и цвећа.

KZS Smederevska jesen_5KZS Smederevska jesen_8 KZS Smederevska jesen_4 IMG_20190827_122554 KZS Smederevska jesen_3

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *