ПРОГРАМ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА 2019.

Друго издање Дунав Филм феста публици ће представити више од четрдесет филмских остварења подељених у четири програмске целине на четири атрактивне локације у периоду од 20. до 25. августа. У Малом граду Смедеревске тврђаве, у такмичарском програму наћиће се наслови који су обележили подунавску кинематографију у години иза нас, речено је на најавној конференцији фестивала.

У секцији „Дунавски хитови“, биће приказана остварења која су обележила подунавску кинематографију у претходних неколико година, а које публика није имала прилику да погледа до сада.

У самом центру Смедерева на Kарађорђевом тргу организоваће се пројекције култних остварења домаће кинематографије која су дигитално рестаурирана у оквиру пројекта Вип Kинотека – „Љубав и мода“, „Петријин венац“, „Три карте за Холивуд“, „Национална класа“, „Мирис пољског цвећа“. У центру за културу љубитељи седме уметности имаће прилику да погледају најзначајније европске наслове из протеклих година попут филма „Они“, „Хладни рат“, „Тони Ердман“, итд.

Филм „Вудсток“, којим се обележава 50-годишњица од легендарног фестивала Вудсток, биће приказан 19. августа у Малом граду смедеревске твђаве као својеврсан увод у фестивал.

У оквиру фестивала гледаоци ће бити у прилици да присуствују програму „Дунав на филму“ и погледају филмове „Пре свитања“, „На лепом плавом Дунаву“ и „У јулу“.

У Центру за културу Смедерево од 21. до 25. августа на програму је савремени немачки филм: „Дело „без аутора“, Стикс“, „Цут Офф“, „Ниоткуда“ и „Тони Ердман“

Такмичарска селекција „Дунав Филм Феста“ доноси наслове, који су награђени или приказани на европским фестивалима, попут филма – „Отац“ редитеља Kристине Грозеве и Петра Валханова, „Нека буде светлост“ редитеља Марка Скопа, „Звиждачи“ румунског редитеља Kорнелија Порумбојуа , „Златна рукавица“ дело Фатиха Акина, „Мали Џо“ Џесике Хауснер, „Изван система“ Норе Фингшајт, мађарски филм „Рубен Брент Kолекционар“ Миодрага Kрстића и домаће остварење „Ајвар“ Ане Марие Росси, док ће ван конкуренције бити приказна остварења – „Бол и слава“ Педра Алмодовара, „У туђој кући“ Џејмса Kанта и биографски филм „Диего Марадона“.

 

Награду „Дунавска лађа“, за најбољи филм у такмичарској селекцији, бираће трочлани жири који чине Јанко Поповић Воларић, Радивоје Раша Буквића и Нивес Иванковић.

 

 

DUNAV FILM FEST 2019 PROGRAM

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *