КУЛТУРА И СРЕЋА

Среда, 22. 5. 2019.
Концертна дворана у 19.00
Трибина
КУЛТУРА И СРЕЋА

Учествује: др Татјана Миливојевић, филозоф и психотерапеут
Модератор: Марко Цветковић
Слободан улаз
У проблемском приступу питањима о томе шта чини бит и искуство културе, у чему се састоји срећа, те у испитивању односа културе и среће током програма ће бити размотрена разлика између „имати културу“ и „бити културан“ и указано на културу као поље саморазвоја, самоосвешћења живота, смислотворности и егзистенцијалног профилисања. Искуство среће, мимо површних задовољстава, биће тематизовано у његовој суштинској везаности за зов и авантуру самоспознаје, изазова да се постоји као личност, као добро и оптимум бића коме се тежи ради њега самог, у коме коме доживљамо кохезију унутрашњих снага и слободну мотивацију, узношење своје животне енергије. Пажња ће бити посвећена могућим одговорима о прожетости, узајамној припадности среће и културе и освртима на тековине стваралаштва и на искуство митске свести.
Др Татјана Миливојевић је дипломирала филозофију на Филозофском факултету у Београду, магистрирала и докторирала филозофију на Филозофском факултету у Ници (Француска). Завршила је обуку за психотерапеута на Институту за психотерапију у Ници. Радила је у Француској као психотерапеут, консултант и едукатор. Бавила се књижевним и стручним преводилаштвом. На Факултету за културу и медије у Београду предавала је психологију стваралаштва и културну антропологију. Објавила је студију Мотивација за рад – теорије и стратегије, уџбеник Психлогија стваралаштва, филозофску монографију Лав Шестов – мислилац почетака и крајева, као и два романа, један на француском, Confessions d’une psychothérapeute (Исповести једне психотерапеуткиње) и на српском језику Нерођен од оца.
Области интересовања и рада: филозофска антропологија, етика, примењена психологија, филозофија и психологија интерперсоналне комуникације.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *