СВЕЧАНО ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ 36.НУШИЋЕВИ ДАНИ У СМЕДЕРЕВУ!

Синоћ, 23. априла од 20 сати у Центру за културу Смедерево свечаним програмом доделе фестивалских награда завршен је 36. Позоришни фестивал „Нушићеви дани“ који се ове године одржавао под слоганом „Нушић наш, европски и светски“.
Нушићева награда за најбољу представу у целини на основу гласова публике припала је представи „Ноћна стража“ према тексту Федора Шилија, у извођењу позоришта „Атеље 212“. а у режији Бориса Лијешевића. Са оценом 4, 80 ова представа је надмашила остала остварења које је публика имала прилике да прати и вреднује у оквиру фестивалског програма.
Добитник награде „Милосав Буца Мирковић“ за најуспешније глумачко остварење на фестивалу, на основу гласова публике, је Љубомир Бандовић за улогу Илије Чворовића у представи „Балкански шпијун“ Народног позоришта у Београду, по тексту Душана ковачевића, а у режији Татјане Мандић Ригонат.
Добитник Нушићеве награде за животно дело глумцу комичару је драмска уметница Рада Ђуричин.
Жири за доделу Нушићеве награде за животно дело глумцу комичару радио је у следећем саставу: Љиљана Стјепановић, драмска уметница (председница жирија) и чланови: Радмила Живковић, драмска уметница и Милан Цаци Михаиловић, драмски уметник.
Аутори награда су вајари мр Власта Филиповић (статуета Бранислава Нушића која је додељена добитнику Нушићеве награде за животно дело и плакета са ликом Бранислава Нушића која је додељена за најбољу представу на фестивалу) и др Зоран Кузмановић (плакета са ликом Милосава Буце Мирковића).
Плакете са ликом Бранислава Нушића за најбоље глумачко остварење вечери по оцени публике током фестивалског програма добили су: Владан Милић за улогу Ивана, умировљеника, у представи „Ничији син“ Београдског драмског позоришта, Љубомир Бандовић за улогу Илије Чворовића у представи „Балкански шпијун“ Народног позоришта у Београду, Јелена Цвијетић за улогу Живке Поповић у представи „Живи су, није смешно“ Пулс театра Лазаревац и Регионалног позоришта Нови Пазар, Љиљана Стјепановић за улогу Ларисе Сергејевне у представи „Шупљи камен“ Установе културе Вук Караџић из Београда и Небојша Илић за улогу грофа Андрењија Иштвана, мађарског племића у представи „Ноћна стража“ позоришта Атеље 212. из Београда.
Представа „Ничији син“ добила је, према вредновању обављеном од стране публике, просечну оцену 4,46; представа „Балкански шпијун“ 4,69; представа „Живи су, није смешно“ добила је оцену 4,77, а представи „Шупљи камен“ припала је оцена 4,27.
Фоторепортер: Никола Живановић

Dodela Nusiceve nagrade_02Dodela Nusiceve nagrade_03Dodela Nusiceve nagrade_05Dodela Nusiceve nagrade_05Dodela Nusiceve nagrade_07Dodela Nusiceve nagrade_08Dodela Nusiceve nagrade_09Dodela Nusiceve nagrade_10Dodela Nusiceve nagrade_11Dodela Nusiceve nagrade_12Dodela Nusiceve nagrade_13Dodela Nusiceve nagrade_15Dodela Nusiceve nagrade_16Dodela Nusiceve nagrade_17Dodela Nusiceve nagrade_18Dodela Nusiceve nagrade_20Dodela Nusiceve nagrade_21Dodela Nusiceve nagrade_19Dodela Nusiceve nagrade_22Dodela Nusiceve nagrade_23Dodela Nusiceve nagrade_24Dodela Nusiceve nagrade_25Dodela Nusiceve nagrade_26Dodela Nusiceve nagrade_28

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *