KONCERT GITARISTE ANDREJA GROZDANOVA

Utorak,02.11.2018.
Koncertna dvorana u 20 časova
HIMANITARNI KONCERT GITARISTE ANDREJA GROZDANOVA

SAV PRILOG NAMENJEN USTANOVI ZA DNEVNI BORAVAK DECE, MLADIH I ODRASLIH OSOBA SA SMETNjAMA U RAZVOJU „SUNCE“, SMEDEREVO“.

Ulaz slobodan

Andrej Grozdanov je rođen u Rijeci. U svojim ranim godinama pokazivao je zanimanje za muziku i klavir koji je privatno učio tri godine, da bi kao tinejdžer „otkrio” gitaru. Očaravali su ga zvuci instrumenta, pogotovo električne gitare koju ubrzo počinje da svira. U 20-toj godini prolazi audiciju na jednoj od najvećih škola za savremenu muziku „Guitar Institute of Technology (GIT), Musicians Institute (MI)” tada smeštenoj u Londonu. Na tom institutu Andrej je diplomirao sa “Platinum diploma”.

Osim što je škola iznedrila puno dobrih muzičara (Jennifer Batten, Keb’ Mo, Red Hot Chilli Peppers, Paul Gilbert…) Andrej je imao priliku da uči od najboljih. Mentor za gitaru mu je bio ekscentrični engleski virtuoz gitare Pete Langman, dugogodišnji kolumnista magazina Guitar Player, dok su ostali učitelji bili: John Abercrombie, Frank Gambale, Michael Angelo, Hugh Burns (George Michael), zatim Pierre Bensusan i Eric Roche. Osim gitarista, Andrej je imao veliku čast da je ritam učio od Bernarda Purdiea i Thomasa Langa, velikih svetskih bubnjara. Nakon što se vratio u domovinu, Andrej upisuje studije teologije i filozofije, i 2003. godine stiče nazivdiplomirani teolog.

Kao gitarista savremene hrišćanske muzike snimio je preko 200 pesama koje se nalaze na albumima, što u izvođenjima uživo, što na studijskim snimcima. Svojim je internacionalnim iskustvom omogućio razvoj toga žanra u Hrvatskoj i time po mnogima ostavio nezaobilazan pečat kao jedan od istinskih pionira. Njegova publika seže od intimnih akustičnih koncerata pred 20-30 ljudi do punog benda i stadionskih 25-30.000 ljudi. Vrlo je moguće da je upravo Andrej odsvirao gitarske deonice na pesmama koje Vam se sviđaju a dolaze iz sveta savremene hrišćanske muzike.

Andrej je često sarađivao sa Grammy dobitnicima CCM žanra kao što su Hillsong, Matt Redman, Delirious, Michael W. Smith, London Community Gospel Choir i mnogim drugima, a na svom zadnjem albumu svirao je sa Philom Keaggyem, Vlatkom Stefanovskim, Martinom Morom i Johnom Stowellom, velikim gitaristima različitih stilova i pozadina.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *