ПЕТИ ДАН ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА

Синоћ, 22 августа, иначе петог фестивалског дана Дунав филм феста Смедерево 2018, могли смо гледати још нека изузетна филмска остварења кинематографије подунавских земаља. У оквиру такмичарског дела, у Малом граду Смедеревске тврђаве, од 20.30  гледали смо румунско-немачко-шведски филм „Лимунада“, а од 22.30 аустријско-немачки филм „Три дана у Квиберону“. У филму „Лимунада“ улогу остварује и глумац Горан Радаковић који се након пројекције појавио пред публиком у Малом граду са којом су били и чланови овогодишњег жирија, глумци Јелена Гавриловић, Горан Богдан и Славен Дошло, као и Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, уметнички директор Фест-а и селектор овогодишњег такмичарског програма.

На Пристаништу на Дунаву, од 21.30 давао се чешко-словачки филм „Домишљати пацијент“.

Локација Карађорђев дуд, од 21.00 понудила пројекцију рестауриране верзије домаћег филма „Лепота порока“- редитеља Живка Николића.

У Центру за културу Смедерево, на репертоару су биле следеће пројекције: од 16.00 часова, у оквиру програма Средњевековне престонице Србије, документарни филм „Скопље“. Од 16 часова и 30 минута давао  се филм “Београдска тврђава“-тврђаве Дунава и од 18.00 филм „Петер Хандке“- програм Великани европске уметности.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *