КОНЦЕРТ ГРУПЕ ОЂИЛА

07.3.2018.
Велика дворана у 20 сати
КОНЦЕРТ ГРУПЕ ОЂИЛА

Цена улазнице: 700 динара партер,600 динара балкон.

Од свог формирања изводи широм света препознатљиву ромску музику, ослањајући се на традицију театра “Ромен” из Москве и музику из легендарних филмова Цигани лете у небо, Моја слатка умиљата звер итд. Медији у Југославији, али и у многим другим државама, често су “Ођилу” представљали као аутентични цигански бенд из Москве, што довољно
сведочи о перфекцији чланова групе у извођењу ромске музике.
Од 1983. до 1990. године група је објавила три албума (два златна). На трећем, забележена је музика из филмова Тамна страна сунца, Други човек и Осми дан у недељи,
у којима су чланови били не само музичари већ и глумци. (Спој музике и глуме специфичан је и за позоришну представу Летимо, срешћемо се, у режији Стеве Жигона.)
У истом периоду, “Ођила” је освојила и награду “Орфеј” за најбољу плочу поизбору ЈРТ-а, као и европску награду за најбољу песму (Солнишка) на Такмичењу за најбољи радио-снимак у Европи.

“Ођила” је приређивала концерте у свим значајнијим дворанама бивше Југославији.
Запажене наступе група је одржала и у Коларчевој задужбини, као и у Мариборском позоришту и то као први музички састав који је концертирао у овом театру од његовог оснивања.
Ансамбл је представљао Југославију на Светском фестивалу ромске музике 1988. у Лондону,
где је добио више признања и похвала, па чак и од групе “Gipsy Кings”. “Ођила”се слушала не само широм Европе, већ и изван ње, све до Далеког истока (Ј. Кореја, Сингапур).
Овог лета је одржано неколико феноменалних концерата медју којима се истиче концерт у оквиру БЕЛЕФ-а у Капетан Мишином здању пред рекордним бројем посетилаца.
Крајем октобра је одржан концерт у дворани ЛИСИНСКИ у Загребу.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *