НОВА ГОДИНА У ЗЕМЉИ ВИЛЕЊАКА

Четвртак,28.12.2017.

Велика дворана у 18.00 сати

Позориште „Хајде обрадуј дан“

НОВА ГОДИНА У ЗЕМЉИ ВИЛЕЊАКА

Текст и режија: Татјана Миланов и Никола Марковић

Глумци: Милена Божић, Иван Корновић, Никола Марковић и Татјана Миланов

Музика: Константин Ацевски и Зоран Несторовић

Сценографија и лутке: Tатјана Миланов

Костим: Татјана Ружић и Биљана Јаћимовић-Раичевић

Цена улазнице: 300 динара

Представа „Нова година у Земљи Вилењака“ је сјајна новогодишња представа за децу у којој виле и вилењаци, уз помоћ девојчице Сање и деце, покушавају да сачувају Нову годину и Мајку Земљу од посрнулог црног вилењака, Гаре Гаравог. Он вековима уништава и прља планету Земљу, а сад је одлучио да укине  и Нову годину.

Зато је проглашено је ванредно стане у Земљи Вилењака, а чаробно огледало каже да једино девојчица Сања може да им помогне. Вилењак Њушкало и Вила Ванда одлазе по девојчицу Сању, и доводе је Чаробним возом у Вилинград. Вилењак Звонко, Вила Аја Мандраго и Вилењак Старац Мудри смишљају план како да надмудре Гару. За то време Гара је украо Плаву књигу магија од вилењака и сазнао је шта му треба како  би спровео свој план – Треба му крљушт Рибице Дугиних боја, лист Ходајућег Дрвета и перо Златне Птице, Златке.

И таман кад је мислио да је успео у свом плану, Аја Мандраго га изненади чаробним напитком. Гара уз помоћ вилењака, Сање и деце постаје поново бели вилењак, а Сања је проглашена за почасног члана Земље Вилењака. У овој узбудљивој новогодишњој авантури вилењаци уз помоћ девојчице Сање, и деце успевају да надмудре Гару Гаравог и спасу Нову годину.

Ова динамична представа, са богатом сценографијом, раскошним костимима, маскама и луткама обилује оригиналном музиком и кореографијама. Деца имају  прилику да кроз  игру и забаву стекну знања о значају очувања животе средине и да се подсете зашто је важно да воле и чувају планету Земљу .Такође,  она прави сјајну празничну атмосферу за дочек Деда Мраза.

Oвa музичкa кoмeдиja нaмeњeнa je нajмлaђoj публици  узрaстa oд 2. дo 12. гoдинe, сa 14 ликoвa кoje тумaчe 4 академска глумца. У представи се појављује девојчица Сања, Мама, Дечак, Рибица Дугиних Боја, Ходајуће Дрво, Златна Птица – Златка, Вилењак Њушкало, Вилењак Звонко, Вилењак Старац Мудри, Вилењак Гара Гарави, Вила Аја Мандраго, Вила Ванда, Мајка Земља и Деда Мраз.

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *