32. МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ГРАФИКА 2017.

32. МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ГРАФИКА 2017.

Уторак, 15.08. у 20.00 сати

Центар за културу Ковин

Центар за културу Ковин, у сарадњи са Културним Центром Смедерево, представља Вам 32. међународну ликовну колонију ГРАФИКА 2016. Изложба графичких радова насталих у току ове колоније биће отворена у уторак, 15. августа у 20.00 сати, у галерији Центра за културу Ковин.
У колонији учествовало 8 реномираних уметника: Александар Лазар (Смедерево), Јелена Јевтић (Шабац), Даница Ступар (Вршац), Никола Радосављевић (Ужице), Оливера Шипка (Бања Лука, Република Српска, БиХ), Јелена Карашик (Бања Лука, Република Српска, БиХ), Тодор Овчаров (Харсково, Бугарска) и Веселин Дамјанов Вес (Харсково), Бугарска. На изложби графика учествовало је двоје гостију, Маријана Јанковић (Ивањица) и Андријана Јана Даниловић (Ужице).
Колонија Графика, која се ове године одржава 32. пут у Смедереву представља значајан корак ка децентрализацији уметности у Србији, због учесника који имају апсолутно слободу да изразе своје уметничке тенденције било да су оне модерне, савремене или пак традиционалне. Као и прошле године, на колонији је учествовало 8 уметника из Србије, РепубликеСрпске, Бугарске и 2 госта. Публика има прилику да види 19 дела, уметника из различитих средина, образовања, година и схватања.

Комбинација младих уметника који траже свој ликовни израз и старијих, већ афирмисаних уметника који су свој израз нашли, али и даље експериментишу, красе овогодишњу изложбу колоније Графика 2016. И показује да графика, иако мање присутна, стоји раме уз раме са осталим ликовним техникама, често доносећи са собом интересантније резултате у односу на остале технике. Радови са ове изложбе прикључују се већ изузетно богатом фонду и подстицај су за неке друге, млађе генерације, на истраживање и изучавање стваралаштва графике у Србији.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *