ЉУБАВНИЦИ И ДЕСПОТ (документарни филм)

РЕВИЈА ФИЛМОВА СЛОБОДНА ЗОНА

14. 06. 2017

Биоскопска дворана у 20.00 сати

ЉУБАВНИЦИ И ДЕСПОТ (документарни филм)

Слободан улаз

Режисер: Роб Канан, Рос Адам
Земља: Велика Британија
Година: 2016
Трајање: 98’
Улоге: Шин Санг Ок, Чои Еун Хе
Сценарио: Роб Канан, Рос Адам
Продуцент: Наташа Дек
Директор фотографије: Јонсук Бак, Парк Бјунг Кју, Рик Кларк, Вил Едвардс, Џон Сејерс
Монтажа: Џим Хесион
Музика: Нејтан Халперн
Синопсис
Љубавници и деспот је прича о младом и амбициозном јужнокорејском режисеру Шин Санг-ок и глумици Чои Еун-хе, који су се заљубили за време 50-их година послератне Кореје. 70-их година, након достизања врха корејског друштва и снимања низа успешних филмова, агенти Северне Кореје киднапују Чои у Хонг Конгу и одводе је злогласном диктатору Киму Џонг Илу. Трагајући за Чои, Шин такође бива киднапован. За време петогодишњег притвора, пар се поново сусреће захваљујући филмофилу Киму, који их проглашава својим личним режисерима. Чои и Шин планирају свој бег, али тек након што режирају 17 играних филмова за диктатора, и не стекну његово поверење.

О редитељима
Роб Канан је радио на различитим позицијама током снимања играних и краткометражних филмова, као и музичких спотова, укључујући и улогу Ник Брумфелдовог сарадника у документарној драми Духови (фестивал Санденс 2007), пре него што је режирао свој хваљени документарац Три миље северно од Молкома. За ово остварење добија награду публике и номинован је за најбољи документарац британских независних филмских награда. У САД-у га објављује IFC-Sandens. Роб тренутно ради на играној верзији овог филма, који је најављен за 2016. годину.

Рос Адам је радио као режисер, камерман, уредник краткометражних филмова, музичких спотова, уметничких инсталација, реклама и корпорацијских филмова, притом је и талентован фотограф. Роб и Рос су сарађивали на многим краткометражним пројектима. Премијера њиховог првог дугометражног остварења Љубавници и деспот је била на светском такмичењу документараца на филмском фестивалу Санденс 2016. године.

Фестивали и награде:
Светска премијера, Филмски фестивал Санденс, 2016
Међународни филмски фестивал у Берлину, 2016
Међународни филмски фестивал у Единбургу, 2016
Међународни филмски фестивал у СИјетлу, 2016
Међународни филмски фестивал у Кливленду, 2016

Реч критике
Овај романтични трилер о бекству, снимљен по истинитом догађају, има довољно фасцинатнтних детаља и углова да се квалификује у право остварење које је “чудније од фантастике”.
Џастин Ченг, Variety

Вероватно најчуднија и најнеобичнија истинита животна прича икада повезана са биоскопом.
Тод Мек Карти, Hollywood Reporter

Као спој потпуно луде истините приче и документа бескрајних домашаја у биоскопу преко граница, култура, па чаки и идеологија, “Љубавници И деспот” је дивља прича, вредна гледања.
Доминик Мјеер, Consequence of Sound

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *