КОНЦЕРТ- ДЕЈАН ПЕТРОВИЋ БИГ БЕНД

Петак, 19.5.2017.

Велика дворана Центта за културу Смедерево у 20 сати

КОНЦЕРТ- ДЕЈАН ПЕТРОВИЋ БИГ БЕНД

Цена улазнице: 1000 динара

Музика која покреће свет!

У вртлогу добрих вибрација упознајте музику Србије и Балкана која оставља без даха и речи, а

“Онде где престају речи, онде почиње музика”…

 

Биографија

Дејан Петровић рођен је 1985. године у Ужицу, у селу Дубоком, као син наследник најпознатијег српског трубача, Миће Петровића.

У музичкој мануфактури ове породице, Дејан и његов брат Дарко су четврта генерација трубача. Трубу је први засвирао Дејанов прадеда Танасије, а од њега се ова вештина преносила са колена на колено. Танасија је наследио Данило, а Данила син Мићо, који је први светом пронео славу овог инструмента.

Дејан је најмлађи добитник “Мајсторског писма”, вишеструки освајач свих награда на Сабору у Гучи, међу којима је и награда Прва труба света, са истог Сабора. Широм света је познат по извођењу српске традиционалне музике, коју често комбинује са тотално супротним, модерним елементима.

Ту је у питању фузија звука традиционалних инструмената трубачког оркестра и других инструмената који представљају супротност томе, попут споја звука трубе и дисторзије на електричној гитари. Као при свакој фузији, ослобађа се велика енергија, коју није било тешко препознати ни у овом случају.

До сада, иза себе има 4 дискографска издања, а поред ауторске музике коју ради са својим бендом, у репертоару имају мноштво страних обрада и интернационалних нумера чија је интерпретација веома аутентична, захваљујући самој концепцији бенда, односно споју инструмената који га чине.

Учествовао је на свим већим, домаћим, музичким фестивалима и небројено пута је представљао Србију, на разним светским сајмовима, спортским и културним догађајима, фестивалима, и то увек са великим успехом.

 

Једном речју – Амбасадор српске трубе.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *