КОНЦЕРТ ЉИЉАНЕ ВУКЕЉЕ

2.5. 2017.

Концертна дворана у 19 сати

Концерт Љиљане Вукеље (клавир)

Улаз слободан

Програм:

J. S. Bach: Partita br. 2 c-moll
– Sinfonia
– Allemanda
– Courante
– Sarabande
– Rondeau
– Capriccio
H. Dutilleux: Sonata op. 1 fis-moll, prvi stav
M. Ravel: „Otmeni i sentimentalni valceri“
„La Valse“

Пијанисткиња са озбиљним постигнућима у академској и извођачкој каријери усавршавала се у класи француског пијанисте Мишела Берофа у Фрајбургу (Немачка), а потом је радила са швајцарским пијанистом и диригентом Жан-Франсоа Антониолијем у Лозани (Швајцарска).  Одбранила је докторски уметнички пројекат из извођачких уметности, под менторством проф. Дејана Синадиновића, на ФМУ у Београду. Учествовала је на мајсторским курсевима истакнутих пијаниста и педагога.

Лауреат је међународног такмичења у Науену (Немачка) октобра 2006, где добија и специјалну награду за најбоље извођење савременог дела, као и међународног такмичења у Гајару (Француска, 2004.), где јој је додељена и специјална награда за најбоље извођење задате композиције. Љиљана Вукеља је и добитник бројних признања на такмичењима у Србији, као и награда на међународним такмичењима за младе у Риму, Тортони и Анкони (Италија). Наступала је као солиста и камерни музичар широм Србије, у Републици Српској,  у Румунији, Швајцарској, Француској, Немачкој, Ирској.

Сарађивала је са Београдском филхармонијом, Уметничким ансамблом «Станислав Бинички», Симфонијским оркестром РТС, Темишварском филхармонијом, камерним оркестром „Про Класика“.

Љиљана Вукеља ангажована је као ванредни професор на Катедри за клавир ФМУ, у Београду.

Улаз на концерт кога поклоници класичне музике не би требало да пропусте је слободан, а тим музичким догађајем биће отворено 4. Међународно пијанистичко такмичење у Смедереву које ће окупити преко 200 извођача из 7 земаља: Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Македоније и Грузије

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *