ПОВРАТАК

24.03.2017.

Биоскопска дворана у 2о сати

Филм ПОВРАТАК

Цена улазнице: 200 динара

Након премијере у београдском Центру Сава и веома успешног наступа на великом фестивалу у Софији, где је глумац Џон Севиџ добио главну награду, домаћи филм „Повратак“ сценаристе и редитеља Предрага Јакшића, биће приказан у Смедереву 24. марта 2017. године у 20 сати, у биоскопу Центра за културу Смедерево.

Филм  „Повратак“ је својеврсна психолошка студија, испричана трилерским жанровским обрасцем, о повратнику који након 40 година долази у родни крај у коме више нема никог свог. За њим, из Америке, долазе његови пријатеље не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада до тада. Уз кривицу да је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу, јунак, растргнут сумњом, неспособан је да објективно сагледа стварне догађаје око себе, лакше прихватајући невероватне него очигледне одговоре, не знајући, при томе, ни да ли се враћа кући тиме што долази у завичај или тиме што ће се из завичаја вратити тамо где је и провео читав живот – у туђину.

Главну улогу игра Лазар Роквуд, канадски глумац српског порекла, коме је ово 109. филм у каријери, први у Србији, и на српском језику. Уз њега ту су и велика глумачка имена Холивуда, Џон Севиџ – Јохн Саваге (великан из Холивуда, са главним улогама у филму Коса, у Ловцу на Јелене, Маријанини љубавници, Кум 3, Танка црвена линија и још више од 100 филмова), Мајкл Паре – (звезда Холивуда са главним улогама у многим филмовима и ултимативним филмом осамдесетих Ватрене улице) и један од најзначајнијих канадских глумаца Ник Манкусо .

Ово је последњи филм који је снимио Милорад Мандић Манда и први филм Дубравке Мијатовић након 2003. Године.  У глумачкој екипи  је и Радивоје Раша Буквић наш глумац који ствара каријеру у свету који је снимио и улогу уз Бруса Вилиса у филму  Умри мушки 5 – Добар дан да се умре мушки, затим Весна Станојевић, наша професорка глуме из Лондона, позната код нас као главна глумица, партнерка Драгана Николића у филму  Последњи круг у Монци, рок легенда Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.

Оригиналну музику за филм урадио је Саша Милошевић Маре, музику у филму изводе група „Вране Камене“ , Ивана Јордан и ансамбл „Банатски кицоши“. Директор фотографије је Борис Шебез, монтажерка је Ана Сремац, костиме потписује Ивана Вукајловић Симић, сценографију Владимир Кепић, а продуцент филма је Миодраг Јакшић.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *