КОМЕДИЈA „ФРЕНКИ И ЏОНИ“ 28. ФЕБРУАРА НА СЦЕНИ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ

Романтична комедија „Френки и Џони“, по тексту америчког драмског писца Теренса Мек Нелија, у режији Тее Пухарић, биће изведена 28. фебруара (20.00) на Великој сцени Центра за културу Смедерево.

Представа је настала у оквиру уметничко-пословне сарадње Народног позоришта у Београду са Народним позориштем Сомбор, а насловне улоге тумаче Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић.

У средишту радње, налази се двоје усамљених средовечних људи – несигурна конобарица Френки и кувар Џони који је управо изашао из затвора…

„То је прича о двоје аутсајдера, усамљеника у средњим годинама, који су емотивно оштећени и држе гард према љубави. Ипак, покушавају да се ослободе предрасуда, да врате наду да љубав може да се догоди у било којим годинама”, изјавила је Теа Пухарић 12. априла на конференцији за новинаре у Музеју Народног позоришта.

Према њеним речима, то је актуелан и неопходан комад, који говори о скидању оклопа, о дозвољавању могућности да будемо вољени, па и повређени, јер супротан став неминовно води ка празнини.

„Ова партија шаха двоје интелигентних и атрактивних, али емоционално осакаћених људи је ипак дирљива, јер они пристају да дају шансу вези која од старта изгледа осуђена на пропаст и освајају нас идејом да и аутсајдери могу једноставно упловити у луку љубави“, истиче редитељка Пухарић.

Комад је праизведен 2. јуна 1987. године у оф-бродвејском позоришту „Manhattan Theatre Club“, у режији Пола Бенедикта, а насловне улоге тумачили су Ф. Мареј Абрахам и Кети Бејтс.

Четири године касније, 1991, редитељ Гери Маршал снимио је филм под називом „Френки и Џони“ са Ал Паћином и Мишел Фајфер у главним улогама.

Улазнице се продају по цени од 400 динара на Билетарници Центра за културу. Телефони за информације и резервације су: 026/4624-815 и 064/829-5345.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *