НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ОВО ЈЕ СРБИЈА

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржаће у Смедереву, у суботу 14. јануара, Новогодишњи концерт под покровитељством града Смедерева.

На концерту под називом „Ово је Србија“ биће изведена популарна дела српске традиционалне и новокомпоноване музике, a вече ће бити оплемењено ванвременским стиховима најславнијих родољубивих и љубавних песама српских песника у извођењу истакнутог драмског уметника Марка Николића. Оркестром ће дириговати маестро Војкан Борисављевић и мајор Игор Митровић.

Свечаној атмосфери посебан сјај даће солисти: Снежана Савић, Марко Николић, Екстра Нена, Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Раде Јоровић, Невена Матић и Драгутин Матић, а на сцени оркестру „Станислав Бинички“, уз мелодије Бојарке“ и „Краљевог кола“, придружиће се и смедеревски Ансамбл народних игара и песама.

Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ историјом и традицијом пролази кроз три века и данас на достојан начин промовише, пре свега, културно благо ових простора, али и међународну музику.

Програм којим ће се музиком и поезијом проћи кроз најлепше пределе и најтананије емоције наше земље почиње у 20 часова, а улаз у Велику дворану Центра за културу је бесплатан.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *