НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМИ 27.12.2016.

Седмог дана Новогодишњих и божићних програма у Смедереву на Градском тргу одржана је креативна радионица драмско-педагошког карактера за децу „Ако је зима, није лав“. Аутор радионице Невена Ракочевић, инструктор глуме Студија глуме Центра за културу Смедерево, кроз вежбе имагинације, сценског покрета и акције-реакције показала је како мотивисати децу  да креативно проведу време напољу и у зимским данима.  Потом је одиграна представа за децу „Свет бајки“. Кроз свет бајки децу су водили Мачак у чизмама, Чаробњак Мерлин, Краљица и Принц, а у „Свет бајки“ пред Нову годину дошао је и Деда Мраз.

Истог дана Рeгиoнaлни зaвoд зa зaштиту спoмeникa културe отворио је врата своје установе за ученике смедеревских школа и упознао их са радом на истраживању, заштити, конзервацији и рестаурацији непокретног културног наслеђа.

Данашњи програм почиње у 17.30 сати у Галерији савремене уметности концертом оркестра Основне школе „Херој Срба“ из Осипаонице, а затим ће се одржати маскенбал у организацији Предшколске установе „Наша радост“. На Градсом тргу проћи ће још један караван у коме ће децу забављати кловн, Баба Мразица, Снежна краљица (жива статуа), са којом ће сви заинтересовати моћи да се фотографишу.

Програм се завршава у Винском граду, где ће од 20.00 сати публика моћи да слуша обраде класичних композиција у извођењу омладинског оркестра „Светлост“.

Новогодишњи и божићни програми у Смедереву одвијају се под слоганом „Центар града је центар света ако се украси душом детета“ који је осмислио познати дечији песник Мошо Одаловић, и трају до 13. јануара следеће године. Покровитељ програма је Град Смедерево.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *