У ЗНАКУ НЕОБИЧНИХ ЈЕЛКИ

Традиционална  Новогодишња изложба „Не сецимо јелке, већ их цртајмо и сликамо“ коју заједнички реализују Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју „Сунце“  и Центар за културу Смедерево  отворена је у понедељак, 26. децембра  12. пут у Галерији Центра за културу Смедерево. На изложби која ће трајати до краја јануара 2017. године могу се видети радови корисника установе „Сунце“ који углавном дају различита виђења новогодишњих јелки обележена топлином и емотивношћу. Радови међу којима можемо видети неговање односа цртежа и боје, али и комбиноване технике, рељефне приказе са лепљеним украсним материјалом, ликовне целине сачињене понављањем основног мотива, обликовање различитих материјала, укомпоновани са племенитим порукама, говоре о посвећивању пажње креативним активностима у установи „Сунце“ и њиховом благотворном дејству које се свакако преноси и на посматрача. Улаз на изложбу је слободан.

У подне, у Центру за културу, као и у 18 часова на тргу, наступили су најстарији полазници Студија глуме Центра за културу који су публици поклонили представу „Чаролија у Мразограду“, по тексту и у режији Невене Ракочевић, инструктора Студија глуме. Представа је прилагођена основношколском узрасту, а млади глумци дочарали су гледаоцима искушења која је Деда Мразу и његовој свити пред поделу новогодишњих пакета донео долазак две залутале вештице.

Изложба „Необичне јелке“ коју је припремила Предшколска установа „Наша радост“ и која је отворена у присуству васпитача и родитеља у Галерији савремене уметности Смедерево у 17 сати дала је леп пример подстицања конструктивног духа у раду са децом. Необичне јелке овога пута нису биле јелке какве видимо у природи, а окићене необичним украсима, већ конструкције и несвакидашња решења у којима је до изражаја дошла креативна употреба различитих материјала и слободан третман теме. У галерији је изложено „дрвеће“ од пакета, украсног материјала, летви, балона, са разноврсношћу у погледу боја, фигура и облика. Ова изложба може посведочити посетиоцима о правим почецима развијања уметничке храбрости код деце, стимулисања  самосвојног сагледавања и тумачења теме, као и навикавања најмлађих да у свом окружењу запажају употребљивост разних предмета.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *