ЧАРОЛИЈА У МРАЗОГРАДУ

Синоћ је на Градском тргу у склопу Новогодишњих и божићних програма одиграна представа „Чаролија у Мразограду“ у извођењу старије групе полазника Студија за глуму Центра за културу Смедерево. Текст и режију представе урадила је Невена Ракоћевић, инструктор глуме, а у представи су играли: Теодор Лорић, Софија Бранковић, Максим и Милијан Миленковић, Нађа Ракочевић, Теа Добросављевић, Софија Стефановић, Марија Пешић, Милица и Теодора Ђекић, Ана Миркаило. Као гости, појавили су се најмлађи полазници Студија глуме Центра за културу. Представа је истог дана у подне одиграна и у Великој дворани Центра за културу.

Данашњи програм почиње у Рeгиoнaлном зaвoду зa зaштиту спoмeникa културe који ће од 17.00 сати отворити врата своје установе за ученике смедеревских школа и упознати их са радом на истраживању, заштити, конзервацији и рестаурацији непокретног културног наслеђа.

Програм се наставља сат времена касније на Градском тргу где ће Студио глуме Центра за културу Смедерево одржати креативна радионица за децу „Ако је зима, није лав“. Радионица је драмско-педагошког и интерактивног карактера намењена деци свих узраста. Аутор радионице Невена Ракочевић, инструктор глуме, кроз вежбе имагинације, сценског покрета, акције-реакције мотивише децу да креативно проведу време напољу и у зимским данима.  

Завршница програма, на истом месту у 19.00 сати, припада представи за децу „Свет бајки“. Кроз свет бајки децу ће водити Мачак у чизмама, Чаробњак Мерлин, Краљица и Принц. У „Свет бајки“ пред Нову годину долази и Деда Мраз.

Новогодишњи и божићни програми у Смедереву одвијају се под слоганом „Центар града је центар света ако се украси душом детета“ који је осмислио познати дечији песник Мошо Одаловић, и трају до 13. јануара следеће године. Покровитељ програма је Град Смедерево.

Аутор фотографија: Ненад Живановић

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *