СВИ УЧЕСНИЦИ СУ ПОБЕДНИЦИ

Обраћајући ће се у шаљивом тону окупљенима у градској галерији савремене уметности, у оквиру програма испуњеног новогодишњим мотивима, Деда Мраз је у петак, 23. децембра подсетио на све учеснике својеврсног такмичења у кићењу јелки и саопштио одлуку да  свим учесницима припада прво место. Комисија  коју су чиниле Светлана Михајловић, члан градског Већа задужен за културу, Јасмина Војиновић, члан градског Већа задужен за рурални развој и Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву, стала је иза одлуке да сви учесници буду проглашени победницима. Свим школама које су дали допринос програму уручене су захвалнице и пакетићи са слатикишима, а награде је уручила Јасмина Војиновић,  члан градског Већа задужен за рурални развој. Ученици ОШ „Др Јован Цвијић“ извели су неколико музичких нумера које одговарају празничној атмосфери.  Програм је настављен на тргу где су деца могла да се друже, играју и певају са Деда Мразом и Баба Мразицом као и са  добро знаним и драгим јунацима из цртаних филмова – Микијем, Пајом, Шиљом који су за малишене уприличили низ кратких сцена.

Првог дана викенда, 24. децембра,  на тргу је у припреми Предшколске установе „Наша радост“ одиграна новогодишња сценска  верзија „Црвенкапе“ која је евоцирала везу празничних тонова и света бајки који је утицао на детињсто припадника безбројних генерација. Суботње вече на градском тргу и у Галерији савремене уметности обележили су програми анимације са кловном и жонглером као главним протагинистима. Кловн својим геговима и прављењем необичних и шароликих украса од балона, и жонглер својим  вештином која се показала подједнако успешном у коришћењу предмета различитих облика и величина привлачили су пажњу деце и родитеља.

Вечерњи програм на градском тргу и у Галерији савремене уметности, у недељу, 25. децембра поново је дечијој публици омогућио дружење са кловном распложеним за забаву, али и са мађионичарем који је дошао са својим „магичним“ реквизитаријумом. Својим триковима успео је да код посматрача испровоцира знатижељу и да буде атрактиван малишанима којима је мађионичарски шоу у највећој мери био прилагођен.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *