ОБИЉЕ ПРОГРАМСКИХ САДРЖАЈА У ПРЕДСТОЈЕЋИМ ДАНИМА

Током дана викенда, 24. и 25. децембра, очекују нас програми на градском тргу и у Винском граду, највећим делом посвећени деци, али и они са фолклорним садржајем. За суботу, 24. децембар, Предшколска установа „Наша радост“ припремила је представу за децу „Црвенкапа“, према бајци коју сви добро познајемо. Представа ће бити играна на Градском тргу са почетком у 12 сати. Истог дана и на истој локацији, са почетком у 18 сати малишане ће увесељавати дечији караван у коме ће се појавити кловн и жонглер. Вечерњи програм у Винском граду биће у знаку наступа Ансамбла народних игара и песама „Смедерево“ који ће почети у 20 сати.

Идући креативним кораком у сусрет новој години, смедеревско позориште „Славија“ ће у недељу, 25. децембра, на градском тргу, у подне, извести представу за децу са називом „Новогодишња представа“. А дечији караван ће на градском тргу поново анимирати најмлађе са којима ће се од 18 сати дружити кловн и мађионичар.

У оквиру Новогодишњих и Божићних програма у Смедереву, у понедељак 26. децембра у 11 сати, у Галерији Центра за културу биће отворена традиционална Новогодишња изложба ликовно-креативних радова деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју под називом „Не сецимо јелке, већ их цртајмо и сликајмо“. Изложбу, која ће бити уприличена 12. пут, заједно реализују Установа „Сунце“ и Центар за културу Смедерево.

Весела новогодишња представа „Чаролија у Мразограду“, обрадоваће малишане истог дана, али у подне, у Великој дворани. Представу изводи најстарија група Студија глуме смедеревског Центра за културу, а прилагођена је деци основношколског узраста.

Када две залутале вештице, стицајем чудних околности, слете на Северни пол, уздрмаће од темеља миран живот Деда Мраза и његове свите, која је у припремама за предстојећу поделу пакетића. Шта ће се десити када под дејством чини Баба Мразица постане јако нервозна, а вилењакиња се смртно заљуби у ирваса? Хоће ли чувени Деда успети да поправи санке, дође до пакетића који су остали заглављени негде на граници, и коначно протера вештице, које из досаде прете да наруше радост све деце овог света, остављајући их без поклона. Још много ситуација, играња и певања, али и доношења одлука и храбрости, чека јунаке ове представе, а публика својом подршком може да допринесе разрешењу. Текст и режију потписује Невена Ракочевић, инструктор Студија глуме Центра за културу.

Представа ће истог дана бити изведена и на Градском тргу, у склопу Новогодишњих и божићних програма, са почетком у 18.00 часова, а дан касније, у уторак 27. децембра, на градском тргу у исто време биће одржана и креативна радионица за децу „Ако је зима, није лав“. Радионица је драмско-педагошког и интерактивног карактера намењена деци свих узраста. Кроз вежбе имагинације, сценског покрета, акције-реакције, мотивише децу да креативно проведу време напољу и у зимским данима. Аутор је Невена Ракочевић, инструктор Студија глуме Центра за културу.

У понедељак, 26. децембра посетиоци градске Галерије савремене уметности моћи ће да посете и изложбу необичних јелки коју ће приредити Предшколска установа „Наша радост“. Изложба ће бити отворена у 17 сати.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *