ДРУГО ВЕЧЕ УКРАШАВАЊА ЈЕЛКИ

Украшавање јелки у градској галерији савремене уметности обележило је и друго вече новогодишњих и божићних програма у Смедереву. Својеручно израђеним украсима јелке су китили ученици основних школа из смедеревских села, уз помоћ учитеља, наставника и родитеља. У „такмичењу“ које је мотивисало ученике да својим идејама што маштовитије, креативније и лепше допринесу стварању празничне атмосфере учествовале су основне школе „Светитељ Сава“ из Друговца, „Сава Ковачевић“ из Михајловаца, „Херој Света Младеновић“ из Сараораца, „Херој Срба“ из Осипаонице, „Бранко Радичевић“ из Лугавчине, „Доситеј Обрадовић“из Вранова,  „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне, „Иво Андрић“ из Радинца, „Иво Лола Рибар“ из Скобаља, „Илија Милосављевић Коларац“ из Колара.

„Ми смо се одазвали овом позиву, мислим да је и деци драго, укључили су се и родитељи. Данима су они у школи спремали ове украсе, драго ми је да су сви ови украси прављени, да ништа није купљено, да су деца могла да покажу своју креативност са учитељицама. Надам се да ће ово да заживи и да ће наша јелка да заврши, да ли у старачком дому или у неком другом месту, да пренесе ову радост коју смо ми донели“, рекао је Горан Милошевић, директор ОШ „Бранко Радичевић“ Лугавчина .

„Мислим да је ово једна дивна прилика да деца испоље своју креативност, своје емоцију према празнику и зимским чаролијама, да зимске мотиве групишу, да на једној јелци прикажу свој рад који су за врло кратко време успела да израде. Ми смо их усмерили, дали неке примере. Овом приликом донели смо и једног Снешка да би композиција изгледала занимљивије. Драго ми је што се деца интересују, што се ликовно изражавају, овај догађај су озбиљно схватила, нису само дошла да оките јелку, него су се и маскирала“, каже Борис Јеклић, наставник ликовне културе у oсновној школи  „Иво Андрић“ у Радинцу.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *