НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА VIVA VOX

Најпознатији домаћи акапела састав, хор Viva Vox, одржаће у суботу, 24. децембра у Смедереву новогодишњи концерт у Великој дворани Центра за културу са почетком у 20 часова.

Хор Viva Vox из Београда, предвођен диригенткињом Јасмином Лорин, постоји од 9. маја 2005. године, а 2009. године у своје наступе уводи ритмичку подршку битбокса, вокалне технике којом се имитирају звуци бубњева и перкусија, и окреће се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње (a cappella). Ова комбинација чини их јединственим у нашој земљи.

Ширу популарност у земљи и свету стекли су у јулу 2011. године, када је видео снимак њиховог извођења песме Du hast немачког бенда Rammstein постао вирални хит на друштвеној мрежи YouTube. Уследио је концерт у београдском Сава Центру 1. децембра 2011. године, за који су карте биле распродате већ две недеље унапред. На овом концерту први пут су у свом маниру извели микс песама британског бенда The Prodigy који је по популарности надмашио њихову обраду песме Du hast. Само годину дана касније, почетком децембра 2012, Viva Vox је пред препуном великом салом Сава Центра одржао не један, већ три концерта у низу. Остатак света добио је прилику да их слуша уживо на турнејама у Пољској, Чешкој, Аустрији, Белорусији и многим другим земљама, а домаћа и регионална публика на концертима које непрестано одржавају широм Србије, али и на фестивалима као што су Belgrade BeerFest, Exit и Sea Dance.

Врхунац њихове досадашње каријере представља концерт у сали Генералне скупштине Уједињених Нација поводом прославе Српске нове године 14. јануара 2013. године, којим су преузели одговорну улогу културних амбасадора наше земље пред целим светом. Као једини музички састав из Србије који је икада наступио у овој дворани, Viva Vox се придружио листи пробраних светских музичара којима је припала та велика част. Други концерт који је обележио каријеру хора био је наступ у Великој хали народа у Пекингу, пред великим борјем високих државних функционера Кине.

У оквиру прославе десетог рођендана хора, осим изласка првог спота и албума, Viva Vox је одржао највећи концерт у досадашњем току каријере – 9. маја 2015. у београдској Комбанк Арени.

У Смедереву су имали целовечерњи концерт на Градском тргу у склопу манифестације Смедеревска јесен пре пет година. Улазнице за њихов први концерт у Центру за културу по цени од 900 динара можете купити на билетарници ове установе, а све информације можете добити путем телефона телефона 064/829-5345.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *